Totul despre alimentele bogate în magneziu

Alimentele bogate in magneziu sunt esentiale atat pentru sanatatea celulara cat si pentru cele peste 300 de functii biochimice din organism. Din nefericire pentru 80% din populatia din tarile civilizate au deficienta de magneziu, iar majoritatea nici macar nu sunt constienti de asta.

Un studiu publicat in BMC Bioinformatics sustine ca organismul are 3751 de receptori pentru magneziu. Ceea ce inseamna ca beneficiile oferite de magneziu sunt mult mai multe decat ti-ai fi imaginat. Intrucat corpul are nevoie si utilizeaza magneziul in atat de multe functii pot inregistra rapid o deficienta a sa mai ales daca nu consumi alimentele potrivite.

Iata cateva dintre functiile majore ale organismului in care este nevoie de magneziu:
Sintetizarea proteinelor, functionarea nervoasa, controlul nivelului de zahar din sange, eliberarea de neurotransmitatori, reglarea tensiunii arteriale, metabolism, productia antioxidantului glutation.

 Consumi suficiente alimente bogate in magneziu?
Deficienta de magneziu ramane de cele mai multe ori nediagnosticata intrucat nu se vede la testele de sange. Doar 1% din magneziul aflat in corp este depozitat in sange, majoritatea aflandu-se in oase.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.