Trump îi dă asigurări lui Erdogan

0

Ministrul de externe turc Mevlüt Cavusoglu a declarat că președintele Recep Tayyip Erdogan a obținut vineri asigurări de la omologul său american Donald Trump potrivit cărora Washingtonul nu va mai furniza arme milițiilor kurde din Siria, relatează Reuters și AFP.

Potrivit șefului diplomației turce, Donald Trump a oferit aceste asigurări în timpul unei convorbiri telefonice avute vineri cu șeful statului turc.

Donald Trump „a dat instrucțiuni foarte clare în vederea opririi livrării de arme către YPG (milițiile kurde)”, le-a declarat Cavusoglu jurnaliștilor.”Salutăm promisiunea de a nu se mai furniza arme YPG și dorim să o vedem pusă în aplicare”, a mai spus șeful diplomației turce.

Pentru moment, nicio sursă americană nu a confirmat un astfel de angajament.

Totodată, Cavusoglu a spus că Rusia, Iranul și Turcia vor decide împreună cine va participa la negocierile de pace privind Siria. Turcia a afirmat că nu va accepta prezența reprezentanților YPG la masa negocierilor.

Sprijinul oferit de SUA milițiilor YPG în lupta împotriva grupării Statul Islamic este unul dintre subiectele spinoase care alimentează tensiunile dintre Ankara și Washington de mai multe luni. „Am avut o convorbire telefonică productivă astăzi cu președintele american Donald Trump”, a scris la rândul său Erdogan pe Twitter.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.