Voiculescu a lansat volumul “Lupta politică”

Profesorul Dan Voiculescu consideră că al doilea volum al lucrării sale „Lupta politică”, lansat vineri la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de Învățătură, reprezintă este o lucrare care „nu te relaxează, ci pune întrebări”.

„Cartea, de fapt, nu e o carte. Eu printr-o carte înțeleg mai mult beletristică, înțeleg lucruri care te relaxează. Cartea asta nu te relaxează, cartea asta pune întrebări. Și dă și răspunsuri. Eu cred că România are nevoie de o trezire la realitate cu cât mai repede cu atât mai bine, dar ea nu se poate face dacă românii nu vor reuși să recâștige sentimentele de onoare, de demnitate și de curaj”, a spus Voiculescu, la standul Editurii RAO din cadrul Gaudeamus, informează Agerpres.

El a afirmat că în România „scara valorilor nu mai funcționează”.

„Din păcate, în România s-au răsturnat scările de valori. Scara valorilor nu mai funcționează. Noi suntem țara care am avut ministru al Agriculturii un preot. Noi suntem țara în care ministru de Justiție, cel mai important lucru într-o societate democratică, este traducător. Poate oare un traducător, are experiență un traducător să facă dreptate? Că ăsta e rolul Justiției. Să conducă un sistem care face dreptate într-o țară? Dragii mei, și din carte și fără carte mesajul e următorul: trebuie să ne trezim. România trebuie să reașeze scara valorilor. Spune un proverb bătrân: Omul potrivit la locul potrivit. Nu mai putem cu preoți în Agricultură și cu traducători la Justiție. Și multe alte exemple”, a mai spus Voiculescu.

În opinia lui Adrian Năstase, unul dintre prefațatorii lucrării lansate, alături de profesorul Adrian Paul Iliescu, Dan Puric, Mircea Diaconu, Sorin Roșca Stănescu, Bogdan Chirieac, Mugur Ciuvică și Victor Ciutacu, „Lupta politică” este „un jurnal personal, care se întinde pe perioada 2012 — 2016”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.