Ponor, la ultimul concurs din carieră

0

Gimnasta Cătălina Ponor a participat, sâmbătă, la ultimul concurs din carieră, în Mexic, la „Abierto Mexicano de Gimnasia”, o competiţie care a îmbinat şi conceptul de gală demonstrativă. La 30 de ani, din care peste 25 dedicaţi gimnasticii, Cătălina Ponor pune punct unei cariere în care a adunat 23 de medalii la competiţii de anvergură – cinci la JO, cinci la CM şi 13 la CE.

Cătălina Ponor şi Vlad Cotuna au reprezentat România la cea de-a şaptea ediţie a concursului din Mexic, însă emoţiile şi lacrimile i-au aparţinut doar Cătălinei, care a performat pentru ultima dată în carieră.

Ea a încheiat concursul cu medalia de argint (40.300 puncte), iar pe podium au mai urcat Yessenia Ferrera (40.400, medalie de aur, Cuba) şi Angelina Melnikova (40.050, Rusia). Cătălina Ponor a fost aplaudă minute în şir de miile de spectatori la ceremonia de premiere.

„E ultimul concurs al Cătălinei Ponor! Toată lumea o aplaudă pentru cariera impresionantă, pentru gimnastica frumoasă pe care a oferit-o”, a scris şi FR Gimnastică într-un mesaj.

Ponor îşi anunţase retragerea încă din luna octombrie, în timpul Campionatului Mondial de la Montreal. „Îmi voi termina anul cu concursurile mici şi demonstraţiile deja planificate, după care din decembrie voi urma alt curs al vieţii”, spunea gimnasta la acea vreme.

Cătălina Ponor (30 de ani), participantă la trei ediţii JO, are în palmares 23 medalii la marile competiţii mondiale, între care trei de aur la Jocurile Olimpice şi opt la Campionatele Europene, plus sute de alte distincţii la etape de Cupă Mondială sau turnee inter-ţări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.