Expoziție de artă contemporană, la Kube Musette

0

Intre 28 noiembrie şi 10 decembrie va avea loc la Kube Musette expozitia de arta contemporana « Press Play », o invitatie  lansata de doi artisti conceptuali belgieni la explorarea activa a propriilor amintiri.

Cei doi artisti din Bruxelles – Pierre Van Hulle si Leascope – propun  publicului bucurestean o serie de interogatii asupra relatiei cu propria memorie sau cu memoria colectiva: modernitate si traditie, distrugere si reconstructie, risipa si reciclare. Un parcurs in timp in trei episoade, in care mesajul artistic este comunicat prin instalarea evolutiva a lucrarilor : 28 – 30 noiembrie, 1 – 5 decembrie si  6 – 10 decembrie.

Expozitia se distinge prin alaturarea inedita a lucrarilor de compozitie picturala, sculptura si fotografie, cu proiectii video, instalatii si chiar un performance participativ (Impact) – o incercare de vindecare plastica a ranilor aparute in constiinta oamenilor. Acest act perfomativ isi are punctul de plecare intr-o tragedie soldata cu pierderi de vieti omenesti, petrecuta intr-un muzeu din Bruxelles in 2014.

« Romania ni s-a dezvaluit ca un veritabil observator al unei societati in plina transformare, am gasit aici un teren in care coexista contraste diverse, ceea ce a facut ecou cu lucrarile noastre : pastrarea traditiilor ancestrale si optimismul creativ al tinerei generatii, derapajul consumului si preocuparea pentru principiile de responsabilitate ecologica. Nu suntem aici pentru a aduce raspunsuri sau solutii, ci pentru a lua parte la dinamica artistica a acestei tari, punandu-ne in continuare intrebari », au declarat Pierre Van Hulle si Léascope.

Vernisajul expozitiei va avea loc la Kube Musette marti, 28 noiembrie 2017, începand cu ora 19.30.

Pierre Van Hulle – Dupa incheierea studiilor de cinematografie (INSAS), artistul intra în contact cu artele plastice prin intermediul instalațiilor video.

Esenta demersului sau artistic se regaseste in interogatia asupra materiilor si a mediilor folosite prin abisalizare (mise en abîme), prin gesturi repetitive, prin urmele lasate inadins pentru amintirea procesului.

Léascope – Absolventa a Academiei de Arte Frumoase din Bruxelles, Léascope (Léa Zwikel) se afirma ca un laborator artistic care imbina arta textila și performance-ul.

Léascope ofera o multitudine de experimente in care intervenția materiei textile incatuseaza, scoate la lumina sau elibereaza figuri mitice, simboluri sau materii.

Demersul artistei capata finalitate cu ajutorul fotografei Florette Gros.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.