„Lettice&Lovage”, un spectacol fabulos la Teatrul Arte dell’Anima!

Share:

Teatrul Arte dell’Anima a prezentat pentru prima dată în București, spectacolul „Lettice&Lovage” de Peter Shaffer, traducere de Crina Lință, regia Geanina Hergheligiu. O comedie verbală, ierbală, dar nu și letală cu Crina Lință, Ioana Pavelescu și Silviu Biriș.

Spectacolul a avut  avanpremiere în datele de 20 și 22 noiembrie și premiera în datele de 26 și 27 noiembrie, la Teatrul Arte dell’Anima din strada Făinari, nr. 17D!

Cei trei actori au jucat magistral, piesa reprezentând o încântare pentru cei prezenți în sală. Crina Lință a demonstrat, încă o dată, că este o actriță foarte bună, care acumulează cu fiecare reprezentație, ridicându-se, prin prestația avută, la nivelul extrem de înalt al prestației celor doi parteneri din piesă.

„Lettice & Lovage” este o savuroasă comedie satirică, scrisă în 1987, special pentru actrița Maggie Smith și spune, într-un stil plin de umor fin și nuanțat, British, povestea întâlnirii dintre Lettice Douffet (o femeie pasionată de istorie, teatru și bucătărie elisabetană), ghid turistic la Conacul Fustian, conac bântuit (în opinia ei) și Charlotte (Lotte) Schoen, aparent rigidul reprezentant al Consiliului Conservării și Protejării Obiectivelor Istorice ale Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Ca în fiecare loc de muncă, Lettice decide  să urmeze „regula celor trei Δ, regulă moștenită de la mama ei, imaginând fapte grandioase petrecute pe Marea Scară a Conacului. Lotte o concediază, dar are revelația întâlnirii unui om „spectaculos”, pe care, săptămâni mai târziu, simte nevoia sa îl caute. Lotte îi va împărtăși acesteia faptulcă a moștenit de la tatăl ei (proprietarul Editurii Perseus), „ochii” pentru frumos, pentru construcțiile cu arhitectură splendidă, care dau identitate.

Cele două petrec tot mai mult timp împreună, reînviind scene din istorie și, inevitabil, se produce un accident, care conduce la un proces public. Cel mai intrigat de toate întâmplările ciudate care declanșează accidental este avocatul Bardolph, un profesionist prins fără voia sa în mrejele imaginației actriței Lettice Douffet.

Biletele sunt disponibile aici: https://www.mystage.ro/spectacole/lettice–lovage-895?af=41

Distribuția: Lettice Douffet – Crina Lință

Charlotte/ (Lotte) Schoen – Ioana Pavelescu

Țâfnosul /Framer/Jim Mackintosh/ Mr. Bardolph – Silviu Biriș

Regie: Geanina Hergheligiu

Pictură décor: Alina Mavru

Sound&light: Alex Bibere

Durata: 1h 45’

Preț bilet: 40 lei

O comedie verbală, ierbală, dar nu și letală, în 4 tablouri, produsă de Teatrul Arte dell’Anima!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.