Philip Morris începe producția în fabrica din Otopeni

Până la finalul anului 2018, Philip Morris International planifică să aibă o capacitate anuală globală de producție de aproximativ 100 miliarde de unități – HeatSticks.

Produsele din tutun cu potențial de risc redus, HEETS, ce vor fi produse în fabrica din Otopeni vor deservi o bună parte din piețele din Europa și din Asia.

Philip Morris International Inc. (PMI) (NYSE / Euronext Paris PM) a început producția de produse din tutun cu potențial de risc redus în fabrica de la Otopeni.

În luna iulie a acestui an, Philip Morris International a anunțat că va investi 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de țigări din Otopeni într-o unitate de producție a rezervelor din tutun care se folosesc împreună cu IQOS, dispozitivul revoluționar al Philip Morriscare încălzește tutunul în loc să îl ardă. Mai mult decât atât, compania a precizat că această investiție presupune și crearea de 300 noi locuri de muncă, adițional celorpeste 670 de angajați actuali ai fabricii.

“Dintre fabricile care au început, în acest an, procesul de transformare din unități care produc țigarete în fabrici care produc rezerve din tutun pentru IQOS, fabrica din Otopeni este prima care a început producția. Fabrica din România va deservi mai multe piețe din Uniunea Europeană, dar și din Asia, unul dintre primele exporturi fiind către Japonia”, a declarat Herman Van Staalduinen, Operations Director Philip Morris România.

Procesul retehnologizării fabricii din România a fost început anul acesta. În 2017, fabrica a trecut printr-o prima fază a transformării, care a presupus instalarea de echipamente tehnologice noi, cu ajutorul cărora a fost demarată o primă fază a producției. O altă etapă importantă în procesul de transformare a presupus recalificarea profesională a angajaților actuali, aceasta presupunând training-uri și schimburi de experiență la fabrica din Bologna și la centrul de cercetare și dezvoltare din Elveția, precum și training-uri locale.

Până în 2020, în fabrica din Otopeni va fi finalizat procesul de transformare prin extinderea cu încă o secție de procesare a tutunului. Fabrica Philip Morris International din România este una dintre cele mai performante din ecosistemul Philip Morris International, aceasta beneficiind, de-a lungul timpului, de investiții constante în liniile de producție.

“Poziționarea fabricii în context geografic și performanțele acesteia demonstrate de-a lungul timpului sunt atribute ce au făcut firească decizia de a investi în România. Cei peste 3.7 milioane de utilizatori IQOS la nivel global și numărul în creștere continuă a celor care aleg această metodă de a consuma tutunul la nivel local nu fac decât să certificeviziunea pe termen lung pe care ne-am asumat-o, de a contribui la crearea unui viitor fără fum, în România”, a adăugat Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris România.

De la lansarea pe piața din România, în noiembrie 2015, IQOS a înregistrat rezultate foarte bune, fiind primul produs de pe piața locală ce încălzește tutunul, având astfel potențial de reducere a riscurilor asociate fumatului. Dacă în 2016 IQOS a fost comercializat cu precădere online și în București, de la începutul acestui an IQOS este comercializat și în principalele 16 orașe din țară.IQOS va fi disponibil până la finalul anului în aproximativ 35 de piețe la nivel global.

Începând cu anul 2008, Philip Morris International a angajat peste 400 de oameni de știință și a investit peste 3 miliarde de dolari în cercetare si în dezvoltarea de noi produse. Rezultatele cercetărilor care au evaluat potențialul de risc redus al IQOS sunt foarte promițătoare, iar compania împărtășește în mod deschis metodologiile, stadiile studiilor, precum și concluziile lor, pentru a fi reexaminate și verificate independent de către terți.

Despre Philip Morris International:

Philip Morris International Inc. (PMI) este liderul mondial al industriei de tutun, ce deține șase dintre top 15 mărci și produse la nivel internațional, ce sunt comercializate în peste 180 de piețe. Alături de fabricarea și comercializarea țigaretelor, incluzând Marlboro, marca de țigarete numărul unu mondial, dar și al altor produse de tutun, PMI este implicat în dezvoltarea și comercializarea produselor cu potențial de risc redus (PotentialReduced-RiskProducts – RRPs). PMI folosește termenul de ”produse cu potențial de risc redus” pentru produsele care prezintă, e probabil să prezinte sau au potențialul să prezinte un risc mai scăzut de a afecta în mod negativ fumătorii care utilizează aceste produse în loc să continue să fumeze, o alternativă pentru fumatul tradițional. Prin eforturi multidisciplinare în dezvoltarea de produs, dotări tehnologice de ultimă generație și parteneri științifici de top, PMI își dorește să realizeze un portofoliu de produse cu potențial de risc redus, ce va conține cât mai multe oferte care să satisfacă preferințele fumătorilor, dar care să îndeplinească toate reglementările actuale. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.pmi.com și www.pmiscience.com.

 Despre Philip Morris România:

În 1993, Philip Morris International a deschis o reprezentanță oficială în București și, patru ani mai târziu, compania a început construcția unei fabrici moderne în Otopeni. Astăzi, fabrica Philip Morris din România trece printr-un proces de transformare dintr-o fabrică ce produce țigarete într-o unitate de producție pentru produse de tutun destinate încălzirii – Heatsticks. În 2015, compania a lansat tehnologia IQOS pe plan local, ca parte a strategiei inovatoare pentru produse cu potențial de risc redus – dispozitivul fiind disponibil acum in top 16 orase din România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.