Proiectul de buget pentru 2018, finalizat!

0

Proiectul de buget pentru anul 2018 ar putea fi adoptat de Guvern până la sfârșitul lunii. Dezbaterile în comisiile parlamentare ar putea începe după Ziua Națională a României. Proiectul de buget este finalizat, iar la Palatul Victoria specialiștii de la Finanțe prezintă concluziile discuțiilor.

În acest weekend s-a lucrat la Ministerul Finanțelor la finalizarea proiectul bugetului consolidat. Astăzi vor fi prezentate concluziile premierului, Mihai Tudose. Sunt așteptați la Guvern reprezentanții Ministerului de Finanțe și Darius Vâlcov, care este un colaborator al PSD, când vine vorba despre măsuri fiscal bugetare.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea că așteaptă ca săptămâna aceasta să ajungă la parlament proiectul bugetului, pentru a stabili apoi calendarul dezbaterilor.

Din informațiile pe care le avem până acum proiectul de buget conține majorarea salariului minim pe economie la 1900 de lei. Hotărârea de guvern va fi adoptată în acestă săptămână. Tot în proiect sunt cuprinși și banii care vor veni din contribuțiile sociale, după ce vor fi trecute în sarcina angajatului. Potrivit calculelor specialiștilor de la Ministerul de Finanțe se vor însa mai mulți bani la buget anul viitor, aproximativ 4,5 miliarde de lei.

Deficitul bugetar va fi sun 3% din PIB, urmând ca Produsul intern brut să crească la peste 900 de miliarde de lei potrivit Comisiei Naționale de prognoză.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.