Ponta continuă „războiul” cu Dragnea

0

Victor Ponta pune întreaga responsabilitate pentru mesajul dur al Departamentului american de Stat pe umerii lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Cât timp la conducerea Camerei Deputaţilor se va afla cineva cu probleme penale, legile justiţiei nu vor putea ieşi într-o formă bună, avertizează Victor Ponta.

„Am spus deja un lucru simplu si rational pe care l-am invatat in acesti ani de politica la nivel inalt – cat timp Liviu Dragnea ramane presedintele Camerei Deputatilor nu se vor putea adopta morificari la legile justitiei care sa fie echilibrate, discutate, acceptate pe plan intern si international/ pur si simplu metodele de forta de la Consiliul Judetean Teleorman sunt gresite si contraproductive in Parlamentul Romaniei!

Este o opinie rece si rationala, fara legatura cu ce cred eu despre persoana Liviu Dragnea (cel care in 2016 mintea in stilul sau deja traditional ca nu vrea sa fie sef la Camera “sa dea cu ciocanelul”).

Reactia Departamentului de Stat al SUA si cea anterioara a Vicepresedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans tocmai confirma ce am spus / la fel si protestele de strada (la care reactia peremistilor care conduc acum PSD nu face decat sa toarne gaz pe foc) / sau solidarizarea a peste 4000 de magistrati si a CSM impotriva legilor / la fel si reactia PM Tudose si a Guvernului care nu a initiat si nu sustine modificarile legislative !

Daca PSD chiar doreste sa treaca prin Parlament aceste legi trebuie sa numeasca o alta persoana la conducerea Camerei – fara probleme penale, cu credibilitate si pregatire juridica, cu acceptare internationala (nu care plateste chelnerii sa faca poze in restaurant cu Trump), capabila de dialog si ratiune!

Daca Dragnea ramane la conducerea Parlamentului o vom tine din razboi in razboi, vom ignora problemele economice si sociale, Bugetul pe 2018, si ne ducem cu viteza si iresponsabilitate spre o Criza la fel de dureroasa ca si cea din 2010″, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Departamentul de Stat al SUA îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar şi îndeamnă Parlamentul să respingă propunerile care slăbesc statul de drept.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.