Theresa May, vizită-fulger la Bagdad

0

Premierul britanic Theresa May s-a întâlnit miercuri cu omologul său irakian Haider al-Abadi la Bagdad, a anunțat un purtător de cuvânt al guvernului irakian, aceasta fiind prima vizită în Irak a șefei guvernului britanic de la sosirea ei la putere anul trecut, relatează Reuters.

‘Relațiile dintre Irak și Marea Britanie s-au îmbunătățit, în special în combaterea terorismului’, a declarat premierul Haider al-Abadi, citat de televiziunea de stat irakiană.

Londra a ajutat de asemenea Bagdadul în problema persoanelor strămutate ca urmare a cuceririi de către Statul Islamic a unor teritorii întinse din Irak și a campaniei forțelor irakiene pentru alungarea militanților sunniți, a mai spus premierul irakian.

‘Vom continua să susținem Irakul în diferite domenii’, a declarat la rândul său premierul britanic, citat de televiziunea de stat irakiană. ‘Așteptăm cu nerăbdare să construim o relație solidă între Irak și Marea Britanie’, a mai spus ea.

Guvernul de la Londra a anunțat în septembrie că există circa 600 de soldați britanici pe teren în Irak care participă la pregătirea forțelor de securitate irakiene. Marea Britanie a oferit de asemenea peste 1.400 de militari în cadrul coaliției internaționale conduse de SUA împotriva Statului Islamic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.