SUA va impune noi sancțiuni Coreei de Nord

0

Comunitatea internațională condamnă noul test balistic nord-coreean, iar președintele Trump i-a cerut omologului chinez să folosească orice mijloace pentru a convinge Phenianul să înceteze provocările. Liderul de la Casa Albă a anunțat și că va impune noi sancțiuni dure Coreei de Nord. Regimul lui Kim Jong Un a testat cu succes o nouă rachetă intercontinentală care poate lovi orice punct de pe teritoriul Statelor Unite.

Racheta a căzut în mare, în zona economică de exclusivitate a Japoniei. Televiziunea nord-coreeană a anunțat că este un model nou care a ajuns până la 4475 de kilometri altitudine, de zece ori mai mult decât orbita pe care se află Stația Spațială Internațională. A zburat timp de 53 de minute, pe o distanță de 950 de kilometri.

Ri Chun Hee, prezentator TV: „Noua rachetă intercontinentală Hwasong 15 a fost lansată cu succes conform deciziei politice și gândirii strategice ale Partidului Muncitorilor din Coreea”.

Acest succes înseamnă și că statul nord-coreean și-a îndeplinit misiunea de a deveni o țară nucleară, a mai precizat postul public.

Oficialii americani, sud-coreeni și japonezi au confirmat că este vorba de o rachetă balistică intercontinentală. Comunitatea internațională, inclusiv Rusia și China, a condamnat testul nord-coreean, iar Consiliul de Securitate al ONU a convocat o reuniune de urgență.

GENG SHUANG, purtător de cuvânt al MAE chinez: „China îndeamnă cu tărie regimul nord-coreean să respecte rezoluţiile relevante ale Consiliului de Securitate şi să înceteze orice acţiuni care amplifică tensiunile din peninsulă”.

Foarte prompți au fost sud-coreenii care, în doar câteva ore după testul vecinilor de la nord, au demarat ample manevre militare ce au inclus și lansarea propriilor rachete sol-sol.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.