Rovana Plumb îl critică pe premierul Tudose

0

Rovana Plumb, fosta ministră a Fondurilor Europene, l-a criticat luni pe prim-ministrul Mihai Tudose pentru declaraţiile făcute, care ”nu coincid de multe ori cu poziţiile pe care le au colegii sau colegele”, spunând că partidul va decide dacă şi actualul premier va avea soarta lui Sorin Grindeanu.

”Sinceră să fiu, nu mi se pare normal să se dea o serie întreagă de declaraţii din partea domnului premier care nu coincid de multe ori cu poziţiile pe care le au colegii sau colegele noastre”, a declarat Rovana Plumb.

Întrebată dacă Mihai Tudose riscă soarta lui Sorin Grindeanu din cauza ieşirilor sale publice, Robana a răspuns: ”Asta se va decide în partid. Nu pot eu să spun în momentul de faţă ce se va întâmpla”.

”Important este că românii au nevoie de stabilitate, de linişte. Eu cred că perioada scandalurilor trebuie să se sfârşească odată şi nu sunt de acord cu niciun fel de manifestare de violenţă. Ceea ce s-a întâmplat zilele trecute mi se pare anormal într-o societate democratică. Lucrurile au degenerat, nu mi se pare normal ca atunci când o autoritate publică decide să organizeze un eveniment şi are toate autorizaţiie legale, să nu fie respectate prevederile legale”, a mai spus Rovana Plumb.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat duminică pe premierul Mihai Tudose că dă „replici nepotrivite” colegilor din partid, începând cu perioada în care s-a antepronunţat în cazul fostului ministru al Dezvoltării Sevil Shhaideh şi fostului ministru al Fondurilor Europene Rovana Plumb, numindu-le „penale”, şi culminând cu „atitudinea arogantă” la adresa edilului.

Potrivit unor stenograme de laşedinţa PSD, Gabriela Firea i-a reproșat lui Mihai Tudose ipocrizia și faptul că o atacă în presă.

Gabriela Firea: Domnule prim-ministru, am memorie bună și au fost și martori la discuțiile noastre…nu e de mirare că nu le mai recunoașteți. Vă descrie întregul caracter și comportament. Primăria Generală nu e în subordinea Guvernului, ca de altfel nicio primărie din țară. Nu aveți de ce să-mi faceți mie sugestii sau recomandări, nici în privat, nici prin presă. Eu răspund în fața legii și a bucureștenilor. Dumneavoastră în fața legii și Parlamentului. Dacă îngrijorarea dv. e una sinceră și onestă privind organizarea festivalului pentru copii și a târgului din Piața Victoriei, m-ați fi sunat să vorbim colegial și nu mi-ați fi dat indicații prețioase prin presă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.