Iohannis: Regele Mihai a scris istoria României!

Regele Mihai I a murit marţi, 5 decembrie 2017. „Este o zi tristă pentru România. Regele Mihai I a scris istoria României. Este o mare pierdere”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

„Astăzi este o zi tristă, a trecut în nefiiinţă Regele Mihai. Regele a fost una dintre cele mai mari personalităţi ale României. A scris cu litere mari istoria României. Este o mare pierdere pentru România, pentru români. Condoleanţe tuturor membrilor Casei Regale. România va organiza toate ceremoniile asa cum se cuvine şi cu siguranţă vom avea şi zile de doliu naţional”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că la întâlnirea cu ambasadorii statelor membre UE s-a ținut un moment de reculegere în memoria fostului suveran al României.

Regele Mihai I s-a stins din viaţă, a anunţat marţi Casa Regală. Regele Mihai I a fost ultimul monarh al României, dintr-un şir de patru regi pe care i-a avut ţara noastră, între 1881 şi 1947. El a fost forţat de comunişti să abdice şi să părăsească ţara, însă prin acţiunile şi poziţiile sale publice a spirijinit mereu mersul democraţiei în România. Regele va fi înmormântat sâmbătă la Curtea de Argeş.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.