Motivele operațiilor estetice

0

Peste 23 de milioane de proceduri cosmetice chirurgicale și nechirurgicale au loc anual, la nivel mondial, conform statisticii International Society of Aesthetic Plastic Surgery, arată dr. Raluca Ștefănescu, medic primar chirurgie plastică la Spitalul Județean Constanța.

”Așa cum spunea Monica Bellucci, dacă o procedură estetică te ajută să te simți mai bine, fă-o, dar fă-o bine și într-un mod inteligent. De ce popularitatea procedurilor cosmetice este în creștere? De ce aleg în special femeile să se supună disconfortului și riscurilor unor intervenții chirurgicale care, de cele mai multe ori, nu sunt neglijabile — infecții, necroze cutanate, chiar deces (mai ales dacă operatorul nu este un chirurg plastician certificat)? Una dintre explicații ar putea fi reprezentată de exemplul persoanelor considerate de succes — staruri de cinema, vedete TV — care expun rejuvenări spectaculoase, dar și emisiunile TV ce promovează ‘miracolul’ transformării prin chirurgie estetică. Principiul ar fi: dacă arăt ca o vedetă devin o persoană de succes”, explică medicul, informează Agerpres.

Dr. Ștefănescu mai arată că majoritatea pacienților care apelează la proceduri de rejuvenare își doresc un aspect final întinerit și atrăgător, punctând că din totalul operațiilor care se fac la nivel mondial 86% se adresează femeilor, printre cele mai populare intervenții aflându-se implanturile mamare, liposucția, chirurgia pleoapelor, rinoplastia și abdominoplastia.

Referindu-se la vârsta ”ideală” pentru operațiile estetice, medicul precizează că, deși nu există vârste limită pentru procedurile estetice, este important să se aleagă intervenția cea mai potrivită fiecărei decade.

În context, ea menționează că sunt state — Germania, Australia, SUA, Marea Britanie — care încearcă să limiteze intervențiile chirurgicale cosmetice efectuate sub 19 ani, având în vedere impactul psihic pe care acestea îl pot avea, în timp ce în unele țări a devenit o modă oferirea drept cadou de absolvire a școlii sau liceului a unei operații estetice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.