Cele mai frumoase mesaje de Sfântul Nicolae

0

Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae, în fiecare an, în data de 6 decembrie. De origine grecească (Nikolaos), numele este format din două cuvinte: nike, „victorie“ (de la nikao, „a învinge“), şi laos, „popor“, putându-se tălmaci prin „obștească biruință“.

Nume derivate din Nicolae care se sărbătoresc de Sf. Nicolae sau Mos Nicolae. Aproximativ 800.000 de cetăţeni români, dintre care peste 510.000 bărbaţi şi peste 280.000 femei, poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae.

Din totalul româncelor care îşi sărbătoresc ziua numelui sâmbătă majoritatea se numesc Nicoleta. Există și românce cu numele: Niculina, Nicolina, Niculita, Niculiţa, Nicole sau Nikole. Mai puține femei se numesc Nichi, Nikko, Nikka, Nikke, Nikki Nikky sau Niculăiţa.

Majoritatea bărbaţilor care îşi sărbătoresc onomastica respectiv se numesc Nicolae. Alţi poartă numele Niculai, Neculai, Nicuşor sau Niculae. Mai puțini numesc Nic, Nik, Lae, Laie sau Niklas. Printre sărbătoriţi se numără şi care poartă numele Nicolăiţă, Niculăiţă, Culae sau Nicholaus.

CELE MAI FRUMOASE MESAJE:

Fie ca celor care nu ați fost cuminți să aveți norocul ca Moș Nicolae să vă umple ghetuțele cu nuielușe, dar din ciocolată.

Cu ocazia Sfântului Nicolae vă doresc să aveți parte de un Moș Nicolae generos şi momente pline de bucurie cu cei dragi.

Cu ocazia sfanțului Nicolae iți doresc multă sănătate, fericire şi nu în ultimul rând multă bucurie în viaţă! Să fii iubit şi să ai parte numai de lucruri frumoase!
Ho, ho, ho! Nu știu ce cadouri iți va aduce Moș Nicolae, dar eu iți trimit o mulțime de îmbrățișări şi gânduri călduroase!

Cu ocazia Sântului Nicolae vă doresc să aveți parte de un Moș Nicolae generos şi momente pline de bucurie cu cei dragi!

Crede în ceea ce te poate face fericit! E doar o tradiție care a trezit sentimente de bucurie în sufletul tău încă de la primul Moș Nicolae. Gândește-te că este același care are grijă să vină la tine de fiecare dată. La mulți ani!

Cizmulițe lustruite li așteaptă la fereastră! Haide, fugi şi îi deschide, vine bucuria noastră!

Sper că sărbătoarea Sfântului Nicolae să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi mai ales… multă dragoste!

Ziua de 6 Decembrie să aducă tuturor romanilor multă sănătate şi fericire şi ca spiritul acestei zile sfinte să nu fie uitat.

Începând cu 6 decembrie, în perioada sărbătorilor de iarna oamenii sunt mai buni, mai frumoși, mai înțelepți şi fac gesturi minunate fata de toți cei dragi. Fie ca această perioadă să iți aducă şi ție multe zâmbete frumoase de la oamenii din jurul tău şi să poți împărtăși tot ce ai tu mai bun cu ei.

Înnoieşte-ţi sufletul tău bun, așa cum li știu eu şi trăiește câteva momente de fericire şi mulțumire, şi uită-te în ghetuțe! Ai să găsești un gând bun de la mine. Te sărut!

Sper că sărbătoarea Sfântului Nicolae să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi mai ales… multă dragoste!

Un trandafir o floare şi-o raza de soare să-ţi lumineze inima în această zi deosebită. LA MULȚI ANI!

De Sfântul Nicolae vă doresc să aveți parte de cizmulițe pline de cadouri şi cu lipici la fericire.

MESAJE SFANTUL NICOLAE. Duminică îşi sărbătoresc ziua numelui 796.041 de cetăţeni români – 509.656 bărbaţi şi 286.385 femei. Din totalul româncelor a căror onomastică este duminică, peste 206.800 poartă numele Nicoleta, 53.797 pe cel de Niculina ori Nicolina, iar alte aproximativ 10.000 de femei, pe cel de Niculiţa sau Neculiţa. Alte 4.700 se numesc Nicole şi Nikole, 3.300 poartă numele de Nicola ori Nikola, iar aproximativ 3.000, Neculina şi Necolina.

Dintre bărbaţii care îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Nicolae, peste 325.700 poartă numele Nicolae, circa 60.000, pe cel de Niculai ori Neculai, 29.796 se numesc Niculae, iar alţi peste 25.700, Nicu.

De asemenea, peste 45.000 de români se numesc Nicuşor, 12.721 poartă numele Nicolaie, 2.200 de români, Niculaie, iar alţi peste 1.000, Nicola.

MESAJE DE SFANTUL NICOLAE

 • Sper ca Mos Nicolae sa-ti umple ghetutele cu tot ceea ce ti-ai dorit!
 • La Multi Ani cu ocazia zilei de Sfantul Nicolae!
 • A venit Mos Nicolae! La Multi Ani!
 • Ho, ho, ho! Nu stiu ce cadouri iti va aduce Mos Nicolae, dar eu iti trimit o multime de imbratisari si ganduri calduroase!
 • Cu ocazia Santului Nicolae va doresc sa aveti parte de un Mos Nicolae generos si momente pline de bucurie cu cei dragi!
 • Bucuria lumii toata, zi de zi-n usa sa-ti bata, bunul Mos Nicolae sa-ti dea, tot ce iti doresti si ai vrea!
 • Iti doresc ca de Sfantul Nicolae sa ti se implineasca o parte din vise, celelalte sa ti le implineasca Mos Craciun!
 • Abia astept sa vina Mos Nicolae, vreau sa imi aduca foarte multe cadouri. Sa nu ne aduca nuieluse ca am fost cuminti tot anul… te iubesc Mos Nicolae!
 • Crede in ceea ce te poate face fericit! E doar o traditie care a trezit sentimente de bucurie in sufletul tau inca de la primul Mos Nicolae. Gandeste-te ca este acelasi care are grija sa vina la tine de fiecare data. La multi ani!
 • Cizmulite lustruite il asteapta la fereastra! Haide, fugi si ii deschide, vine bucuria noastra!
 • Sper ca sarbatoarea Sfantului Nicolae sa fie semnalul unui nou inceput, sa ai parte de un drum presarat cu bucurii, impliniri, sanatate, fericire si mai ales… multa dragoste!
 • Ziua de 6 Decembrie sa aduca tuturor romanilor multa sanatate si fericire si ca spiritul acestei zile sfinte sa nu fie uitat.
 • Incepand cu 6 decembrie, in perioada sarbatorilor de iarna oamenii sunt mai buni, mai frumosi, mai intelepti si fac gesturi minunate fata de toti cei dragi. Fie ca aceasta perioada sa iti aduca si tie multe zambete frumoase de la oamenii din jurul tau si sa poti impartasi tot ce ai tu mai bun cu ei.
 • Innoieste-ti sufletul tau bun, asa cum il stiu eu si traieste cateva momente de fericire si multumire, si uita-te in ghetute! Ai sa gasesti un gand bun de la mine. Te sarut!
 • Sper ca sarbatoarea Sfintului Nicolae sa fie semnalul unui nou inceput, sa ai parte de un drum presarat cu bucurii, impliniri, sanatate, fericire si mai ales… multa dragoste!
 • Un trandafir o floare si-o raza de soare sa-ti lumineze inima in aceasta zi deosebita. LA MULTI ANI!
 • De Sfantul Nicolae va doresc sa aveti parte de cizmulete pline de cadouri si cu lipici la fericire.
 • Fie ca celor care nu ati fost cuminti sa aveti norocul ca Mos Nicolae sa va umple ghetutele cu nuieluse, dar din ciocolata.
 • Cu ocazia Sfantului Nicolae va doresc sa aveti parte de un Mos Nicolae generos si momente pline de bucurie cu cei dragi.
 • Cu ocazia sfantului Nicolae iti doresc multa sanatate, fericire si nu in ultimul rand multa bucurie in viata! Sa fii iubit si sa ai parte numai de lucruri frumoase!
 • De Sf. Nicolae, fie ca cei dragi sa te inconjoare cu caldura sufletelor lor intr-o seara magica, iar fericirea sa te ia in bratele ei in acest moment special!
 • In aceasta sfanta zi, iti doresc numai bine, multa fericire, indeplinirea tuturor dorintelor si fie ca Sf. Nicolae sa te calauzeasca mereu in viata. LA MULTI ANI!
 • Cu ocazia sarbatoririi numelui, primiti un calduros LA MULTI ANI, multa sanatate multe realizari si tot ce va doriti langa cei dragi.
 • Sufletul tau sa vibreze in armonie si pace, iubirea sa te primeasca in bratele-i pline de caldura si duiosie, iar norocul sa te urmeze oriunde. La multi ani, de Sf. Nicolae!
 • Iti urez La multi ani si fie ca Sfantul Nicolae sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si linistea interioara.
 • La multi ani si voiosie, Domnul alaturi de tine sa fie, Bucurii sa-ti daruiasca Nimic sa nu-ti lipseasca!
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.