Directorul Berlinalei își încheie mandatul în 2019

0

Ministerul german al Culturii a anunțat marți că Dieter Kosslick, directorul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, va părăsi postul în mai 2019 la încheierea mandatului său, pe fondul frondei unui grup de cineaști, relatează AFP.

Dieter Kosslick, în fruntea festivalului de 16 ani, a declarat că „nu mai este disponibil pentru o funcție de conducere a Berlinalei” după expirarea contractului său, la sfârșitul lunii mai 2019, potrivit comunicatului Ministerului.

Anunțul intervine într-un moment în care Berlinala, a cărei a 68-a ediție se va desfășura între 15 și 25 februarie 2018, se confruntă cu o frondă a 80 de regizori, printre care și Fatih Akin (Ursul de Aur în 2004 pentru ”Head on”), care au semnat o scrisoare deschisă cerând o reînnoire profundă a festivalului.

Scrisoarea a fost interpretată drept o critică la adresa directorului Berlinalei.

Semnatarii cer o o transparență totală în alegerea viitorului director al festivalului.

Obiectivul este de a găsi o personalitate „pasionată de cinema, care să dispună de contacte mai bune în lume și să fie pe viitor în măsură să ducă festivalul la același nivel cu Cannes-ul sau Veneția”, notează cineaștii printre care figurează, de asemenea, Maren Ade (”Toni Erdmann”) și Volker Schlöndorff (”Toba de Tinichea”).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.