Cultura — 06 decembrie 2017
Eugen Simion, Doctor Honorius Causa

Academicianul Eugen Simion va primi, joi, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității “Titu Maiorescu” din București.

Ceremonia de decernare va avea loc începând cu ora 14,00 în Aula Magna a Universității, situată în clădirea Corp M, din Calea Văcărești, nr. 189, informează Biroul de presă al Academiei Române într-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

La eveniment vor participa reprezentanți ai autorităților publice, academicieni, membri ai corpului diplomatic acreditat la București, personalități ale vieții publice și culturale din România și din străinătate, cadre didactice universitare, cercetători, studenți, mass-media.

Președinte al Academiei Române în perioada 1998-2006, acad. Eugen Simion este critic și istoric literar, profesor universitar, editor. În prezent deține funcția de președinte al Secției de Filologie și Literatură a Academiei Române, este directorul Institutului de Istorie și Teorie Literară “George Călinescu” al Academiei Române și președintele Fundației Naționale pentru Știință și Artă a Academiei Române.

Related Articles

Share

About Author

(0) Readers Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *