Halep va participa la Olimpiadă

Share:

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), este convins că Simona Halep va participa la Jocurile Olimpice, așa cum au făcut-o înaintea ei alți mari jucători de tenis precum Rafael Nadal, Roger Federer, Andre Agassi sau Serena Williams.

Mihai Covaliu a declarat că Simona Halep va participa la o ediţie a Jocurile Olimpice.

„Simona Halep este cea mai bună jucătoare de tenis din lume, este pe primul loc și mai devreme sau mai târziu va câștiga și un turneu de Mare Șlem. Și nu numai unul. După Roland Garros nimeni nu mai avea răbdare și se întreba când ajunge ea pe primul loc în lume, iar eu am spus atunci că va ajunge și acolo. Așa spun și acum că Simona va câștiga și un Mare Șlem și va participa și la Jocurile Olimpice. Ăsta este cursul firesc al sportivilor care fac performanță. La Jocurile Olimpice îți demonstrezi ție că ești cel mai bun din lume. Așa cum a participat și Rafael Nadal, și Roger Federer, și Agassi, și Serena Williams, sunt absolut convins că și Simona Halep va ajunge să concureze la Jocurile Olimpice. Dacă nu la Tokyo, în 2020, atunci sigur la Paris, în 2024”, a spus președintele COSR, informează Agerpres.

Întrebat dacă Simona Halep se încadrează în programul „Samurai 2020” pentru JO de la Tokyo, Mihai Covaliu a răspuns: „În programul Samurai primul criteriu pe care trebuie să îl îndeplinească un sportiv este acela de a face parte dintr-un lot olimpic. Simona Halep nu face parte deocamdată dintr-un lot olimpic. În orice moment Federația Română de Tenis vine cu o propunere concretă de înființare a unui lot olimpic eu sunt convins că obiectivul acestuia va fi medalia olimpică. Și sigur că Simona Halep poate face parte dintre samuraii care vor urca pe podium la Jocurile Olimpice”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.