Pandele critică dur bugetul pe 2018

0

Primarul independent al oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a lansat un apel către toţi primarii din România, indiferent de partid, să îşi convingă parlamentarii care îi reprezintă să nu susţină proiectul de buget pe 2018. Soţul Gabrielei Firea susţine că oraşul Voluntari va pierde 8 milioane de euro, adiă aproximativ 20% din bugetul local, şi că este hotărât să ajungă până la a protesta în Piaţa Victoriei, „dacă tot a spus premierul Tudose că nu este nevoie de autorizaţie pentru a protesta”.

Pandele a spus, miercuri seară că nu vrea să facă scandal, dar că i se pare ciudat că primarii din România nu fac absolut nimic, în condiţiile în care bugetele localităţilor vor scădea în 2018.

„Astăzi, directorul economic, în urma unor calcule, m-a informat că oraşul Voluntari va pierde opt milioane de euro, deci aproximativ 20%. Avem proiecte în derulare (…). Eu sunt un monarhist convins şi îmi pare atât de rău că acest semnal este dat astăzi, dar îmi este teamă şi sunt convins că zilele următoare bugetul va intra în Parlament să fie votat. Odată votat, nu va rămâne decât să ne uităm unii la alţii, să ne oprim proiectele pe care le-am început. Nu vreau să fac niciun scandal, dar mi se pare puţin ciudat că primarii din România nu fac absolut nimic. (…) Probabil că vor apărea comentarii că soţul doamnei primar general e nemulţumit. Eu am facut acest demers în calitate de primar al oraşului Voluntari”, a declarat Pandele, potrivit news.ro.

El a spus că este decis să protesteze în Piaţa Victoriei, dacă lucrurile nu se vor rezolva.

„Am spus clar că nu mă voi alătura grupului #rezist. Ca şi ofiţer al statului român rezervist, am depus jurământ pentru România. (…) Dacă tot s-a spus că este piaţa protestelor, dacă domnul premier Tudose a spus că nu e chiar aşa o mare problemă, că putem protesta şi fără să avem o aprobare, de ce nu aş putea să protestez şi eu, să vină lângă mine alţi colegi primari sau cine vrea să protesteze lângă mine”, a mai afirmat primarul din Voluntari.

Pandele a ironizat Jandarmeria, spunând că este convins ca „aceasta va avea grijă să nu îşi ia nimeni niciun box în faţă”.

În apelul transmis primarilor, Florentin Pandele le cere să folosească toate pârghiile legale să împiedice adoptarea proiectului de buget.

„Astăzi, Guvernul a întocmit proiectul de buget pentru anul 2018, buget care ne va vitregi de foarte multe fonduri. (…) În consecinţă, fac apel la dumneavostră ca împreună, indiferent de formaţiunea politică din care faceţi parte, inclusiv primarii independenţi, să uzităm de toate pârghiile legale pentru a ne convinge parlamentarii care ne reprezintă (care ar trebui să ne reprezinte) să ne susţină în acest demers. Domnul Dragnea ne spune să ne uităm pe anexele bugetului (anexe pe care le-au văzut doar ei!…), acolo probabil, după votul plenului, vom vedea cât pierde fiecare U.A.T. În caz contrar îmi rezev dreptul de a protesta în piaţa „protestelor” nu pentru mine, ci pentru cetăţenii pe care, vremelnic, îi reprezint. Nu mă alătur protestatarilor #rezist, respect Constituţia şi ordinea de drept în România, îmi iubesc patria şi pământul strămoşesc şi nu sunt manevreat de nimeni din interiorul sau din exteriorul ţării”, arată Pandele în apelul transmis primarilor şi publicat de stiripesurse.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.