Romașcanu, la redeschiderea sălii Brâncuși

0

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) a redeschis, miercuri, sala ‘Constantin Brâncuși’ cu o expoziție dedicată marelui sculptor care are în centrul său sculptura ‘Cumințenia Pământului’, ocazie cu care ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a amintit că demersurile de achiziție a lucrării ‘Cumințenia Pământului’ nu sunt închise definitiv, existând în continuare discuții cu proprietarii lucrării.

„Fiindcă am fost întrebat foarte des, iarăși spun că demersurile de achiziție nu s-au închis definitiv, avem discuții cu reprezentanții proprietarilor și avem chiar niște pași concreți pe care îi vom face privind evaluarea. Sperăm la un moment dat să ajungem la o concluzie pentru că așa este firesc și concluzia eu sper să fie cea de achiziție, dar nu vreau să mă antepronunț până nu avem o evaluare corectă și concretă”, a afirmat Lucian Romașcanu.

Ministrul a precizat că lucrarea va putea fi expusă, conform contractului actual de comodat, până în februarie și speră că acest contract va fi prelungit.

„Reușim să îl redăm într-o formă extrem de bună, plăcută, frumoasă pe Brâncuși vizitatorilor adăugând pieselor pe care Muzeul Național de Artă le avea deja și celebra ‘Cumințenia Pământului’. (…). Este un contract între Ministerul Culturii și proprietari. Eu zic că este un contract cu beneficii de ambele părți și beneficiul cel mai mare este că această sculptură importantă poate fi văzută de oameni și îmi doresc — sigur, preluând toate sarcinile necesare cu asigurarea, cu paza și așa mai departe — să avem această sculptură expusă și pe toată durata anului Centenarului și nu numai”, a declarat ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Potrivit ministrului, statul român încearcă să-l redea pe Brâncuși universalității cu rădăcinile lui românești.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.