Lista celor mai bune filme din 2017

0

”The Post”, un film despre libertatea presei, ”Call Me By Your Name”, o povestea de dragoste homosexuală, pelicula despre cel de-Al Doilea Război Mondial ”Dunkirk” și filmul cu supereroina ”Wonder Woman” se află pe lista celor mai bune zece filme ale anului dată publicității joi de către Institutul American de Film (AFI), producții care s-ar putea afla și printre câștigătorii prestigioaselor premii cinematografice de anul viitor, informează Reuters.

Pe lista AFI se mai află și ”Get Out”, un thriller psihologic despre tensiuni rasiale, ”Lady Bird”, povestea maturizării unei adolescente, fantezia romantică ”The Shape of Water”, comedia romantică ”The Big Sick”, comedia neagră ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” și drama ”The Florida Project”.

Nominalizările AFI nu sunt competiționale și nu există un film care câștigă marele premiu, în schimb, peliculele sunt selectate pentru că ”își aduc contribuția la dezvoltarea artei cinematografice, îmbogățesc moștenirea culturală a formelor artistice americane, reprezintă surse de inspirație pentru public și artiști și își aduc contribuția la dezvoltarea societății americane”.

Lista AFI este o avanpremieră la sezonul premiilor de la Hollywood care va debuta în forță săptămâna viitoare cu nominalizările pentru Globurile de Aur și premiile Screen Actors Guild. Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunțate în ianuarie.

Nominalizările AFI acoperă o gamă largă de filme cu tematici diverse, de la istorii personale, la politică, conflicte rasiale sau probleme ale femeilor. ”Lady Bird” și ”Wonder Woman” sunt regizate de femei, în timp ce ”The Big Sick”, ”The Shape of Water” și ”Get Out” au fost scrise și regizate de persoane de culoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.