Premierul Tudose, vizită de două zile la Belgrad

0

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit vineri seara, în cadrul unui dineu privat la Belgrad, cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, dar şi cu omologii săi din Serbia, Bulgaria şi Grecia, una dintre principalele teme de discuţie fiind politica regională.

Premierul Mihai Tudose se află, timp de două zile în vizită oficială la Belgrad, unde participă la Reuniunea cvadrilaterală Serbia – Bulgaria – Grecia – România.

Vineri seara, la un dineu privat, şeful Executivului a discutat cu Aleksandar Vucic, preşedintele Serbiei, Alexis Tsipras, premierul Greciei, Boiko Borisov, premierul Bulgariei şi Ana Brnabic, premierul Serbiei.

Una dintre temele abordate este legată de politica regională, însă în cadrul întâlnirii au fost atinse şi subiecte precum infrastructura, proiectele de interes comun şi situaţia românilor care trăiesc în Serbia.

În cursul zilei de duminică, oficialii participanţi la Reuniunea cvadrilaterală Serbia – Bulgaria – Grecia – România vor fi primiţi de şeful statului din Serbia, urmând apoi o conferinţă de presă comună.

În urmă cu câteva zile, preşedintele sârb declara că Serbia s-a îmbarcat într-o cursă proeuropeană, însă nu are în plan să adere la Tratatul Organizaţiei Atlanticului de Nord (NATO).

„Serbia se află pe calea europeană, însă diferenţa dintre Serbia şi alte ţări din regiune este că Serbia nu vrea să adere la NATO”, a afirmat Aleksandar Vucic, adăugând că în urmă cu zece zile a făcut aceeaşi declaraţie în faţa celor 29 de membri ai alianţei, la Bruxelles.

„Serbia îşi va menţine neutralitatea. Asta este politica Serbiei şi va continua să fie”, a mai menţionat preşedintele sârb.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.