Arșinel, supus unei operații pe inimă

Actorul Alexandru Arşinel a fost supus unei operaţii pe inimă, fiindu-i montat un stent. Starea lui este stabilă, el urmând să fie reevaluat, potrivit Biroului de presă al Spitalului Universitar de Urgență București.

 Medicii de la Spitalul Universitar au anunţat luni, la prânz, că în urma unui consult de specialitate, s-a decis montarea unui stent pe o arteră înfundată în proporţie de 70%.

„A fost supus mai multor analize medicale. S-a decis internarea în secţia de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenţă. Pentru a avea şi o parere medicală amanunţită, a venit şi domnul profesor Vinereanu, care l-a examinat şi a decis împreună cu domnia sa să continue investigaţiile în cursul dimineţii de astăzi”, a declarat Adriana Nica, director interimar al SUUB.

Intervenţia nu a întâmpinat niciun fel de probleme.

„Totul a decurs în condiţii normale şi fără nicio complicaţie. Se introduce un cateter pe artera femurală, acesta este însoţit de un balonaş care se deschide în zona arterei stenozate şi permite, în felul acesta, revascularizaţia muşchiului cardiac în zona unde perfuzia coronariană nu s-a putut face în condiţii optime, din cauza acestei obstrucţii. A fost un sindrom coronarian acut. Aceasta este titulatura modernă – adica infarct. 70% din arteră era obstruată, motiv pentru care s-a decis implanul unui stent acolo care permite revascularizaţia muschiului cardiac. A venit conştient, cooperant, cu o durere difuză la nivel toracic inferior. Starea domniei sale s-a păstrat bună pe parcursul întregii nopţi. Dimineaţă a intrat în sală echilibrat”, a explicat Adriana Nica.

Actorul va mai rămâne sub supravegherea medicilor, care vor decide când va putea pleca acasă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.