Modificarea legilor Justiției, contestate în toată țara

0

Aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Victoriei, unde au avut loc noi proteste faţă de modificarea legilor justiţiei. Manifestanţilor li s-au alăturat şi reprezentanţii PNL, USR şi ai Platformei România 100 conduse de Dacian Cioloş. Mai mult, manifestaţii antiguvernamentale au fost anunţate şi în mai multe oraşe din ţară, dar şi în diaspora, la Londra, Milano şi Paris.

Protestele din Piaţa Victoriei, la care au luat parte aproximativ 10.000 de persoane, s-au încheiat după mai bine de patru ore.

După ora 21.30, oamenii au început să se retragă, iar circulaţia rutieră a fost reluată în jurul orei 21.45.

Manifestaţia a început după ora 18.00, când în Piaţa Victoriei au sosit, printre primii manifestanţi, liderii PNL şi ai USR, fostul premier Dacian Cioloş şi mai mulţi membri ai Guvernului tehnocrat – Raluca Prună, Vlad Voiculescu, Dragoş Pâslaru, Violeta Alexandru.

Protestatarii din București, 10.000 la număr acum, au cerut jandarmilor, prin vocea celor care sunt în față, ca aceștia să mute gardurile care delimitează centrul pieței de șosea și trotuarul din fața Guvernului.

La Sibiu, oamenii s-au adunat, ca de obicei, în faţa Magazinului Dumbrava din apropierea zonei centrale, iar la ora 19.30 au pornit în marş pe principalele artere până în Cartierul Hipodrom, traseu consacrat deja de la prostestele din februarie.

Protestatarii au pancarte cu mesaje antiguvernamentale, iar din litere mari au format mesajele „România fără penali” şi „România fără PSD”. Se scandează „PSD, ciuma roşie”, „Hoţii” şi „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”. În drumul lor, manifestanţii vor trece prin faţa clădirii în care funcţionează Tribunalul, Judecătoria, dar şi Parchetele.

Protestul a fost autorizat până la ora 22.00.

La Iaşi, peste 400 de oameni au protestat în centrul oraşului. Oamenii s-au adunat în Piaţa Unirii începând cu ora 18.00 şi au steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, dar şi fluiere şi vuvuzele. Protestatarii scandează „PSD, ciuma roşie”, „Nu la guvernare, hoţii la-nchisoare”, „Legile voastre, nişte dezastre” şi „Fiţi atenţi la buzunare, hoţii sunt la guvernare”. Ei au pancarte cu mesaje precum „Dragnea, demisia”, „Terminăm ce-am început în 89” şi „Jos copitele de pe Justiţie”.

De asemenea, la manifestaţie participă şi filosoful Mihail Şora, în vârstă de 101 ani, care în urmă cu două săptămâni a luat parte la manifestaţia de la Alba Iulia.

De asemenea, la Braşov aproximativ 350 de oameni au protestat în Piaţa Sfatului.

Protest cu horă și colinde în centrul Timisoarei: cu „Don’t worry be happy” și „Walking in the winter wonderland” pe fundal, câțiva timișoreni adunați la protest în Piața Victoriei din Timișoara au făcut o horă și au început să scandeze mesaje la adresa guvernului.

Aproximativ 500 de timișoreni au ieșit la protest, scandând „PSD ciuma rosie”, „Justitie, nu coruptie”, „DNA sa vina sa va ia”. Însotiti de jandarmi, protestatarii au decis sa mearga in mars spre catedrala, unde sa tina un moment de reculegere pentru Regele Mihai I.

Aproape 500 de gălățeni au ieșit, duminică seara, în stradă, pe platoul din fata sediului Prefecturii, pentru a protesta față de modificările la legile justiției. Protestarii scandeaza lozinci precum „Justitie, nu coruptie”, „Uniti, salvam toata Romania, „Demisia” sau „Anticipate”. Ei au adus un banner pe care scrie #Va vedem, dar și un steag de mari dimensiuni al Uniunii Europene care a fost purtat prin diferite zone ale Europei de când au început acțiunile de protest.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.