Temperaturi de primăvară, în decembrie

0

Vreme anormal de caldă pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, cu temperaturi în creştere încă de la primele ore ale dimineţii.

Temperaturile de primăvară se resimţeau la ora 8 în foarte multe zone din ţară. Potrivit meteorologului Gabriela Băncilă, se înregistrau deja 14 grade Celsius în partea de sud a Banatului.

„Harta cu distribuţia valorilor termice înregistrate la ora 8 de către staţiile meteorologice ale ANM indică faptul că în partea de vest a României se înregistrează frecvent temperaturi de 9-11 grade, mergând până la 14 grade Celsius. De asemenea, temperaturi pozitive, în jurul a 10-11 grade, se înregistrează şi în zona subcarpatică a Munteniei. La Păltiniş se înregistrau 7 grade la ora 8, iar temperaturi de 8-10 grade se înregistrau în nordul Moldovei, acolo unde zilele trecute vorbeam despre temperaturi negative la mijlocul zilei, despre ninsori şi intensificări ale vântului”, a declarat meteorologul Gabriela Băncilă, la România TV.

Gabriela Băncilă s-a referit şi la perioada imediat următoare. „Peste zi, temperaturile vor mai creşte, ca urmare a transportului masei de aer cald peste ţara noastră şi vom ajunge să înregistrăm până la 18-19 grade Celsius. Temperaturi ridicate vor fi şi la mijlocul nopţii de marţi spre miercuri. Valori peste mediile normale ale lunii decembrie se vor înregistra şi în zilele următoare, chiar dacă nu se vor mai atinge 18-19 grade Celsius. Gradul de acoperire a cerului cu nori va fi în creştere, ca urmare a apropierii de ţara noastră a unui sistem noros ce va determina precipitaţii sub formă de ploaie, inclusiv în zonele de munte”, a mai spus Gabriela Băncilă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.