Deficit de specialiști la SJU Tulcea

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tulcea speră ca anul viitor să înceapă activitatea pe angiograful achiziționat în luna august a anului 2015, sistem care poate funcționa dacă unitatea medicală, cea mai importantă din județ, ar avea specialiști.

Directorul SJU, Tudor Năstăsescu, a declarat, pentru Agerpres, că printre cele mai importante proiecte pentru anul viitor se află începerea activității pe angiograful achiziționat în urmă cu doi ani.

„Sper să începem activitatea pe angiograf. Este o misiune foarte grea. Sunt discuții cu mai mulți oameni care să vină și să lucrezi aici. Sper să le finalizăm”, a precizat directorul Năstăsescu.

Punerea în funcțiune a angiografului, un sistem complex cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor, a fost până acum imposibilă din cauza lucrărilor necesare amenajării spațiului în care aparatul a fost instalat, precum și a timpului necesar obținerii avizelor pentru funcționarea aparatului.

Cea mai importantă problemă în punerea în funcțiune a acestui sistem este deficitul de personal. „Am format și formăm în continuare medici pentru utilizarea angiografului. Suntem în discuții cu două firme care ar putea să-l utilizeze. Niciunul din demersuri nu s-a încheiat însă”, a mai spus directorul SJU.

Un alt proiect investițional pentru anul viitor este recepționarea unui RMN, aparat pentru care licitația de la nivel național s-a încheiat, potrivit sursei.

Anul acesta, SJU a finalizat master-planul de investiții care prioritizează intervențiile la nivelul unității, iar Consiliul Județean (CJ) a aprobat studiile de fezabilitate pentru derularea a trei proiecte în valoare totală de 12 milioane de lei.

Unul dintre aceste proiecte vizează realizarea stației de preepurare a unității spitalicești și are o valoare de 2,7 milioane de lei. Al doilea are în vedere consolidarea SJU, astfel încât clădirea să fie încadrată în imobilele cu grad seismic 3, nu 2 cum este în prezent, și are un buget de 1,1 milioane de lei. Al treilea proiect are în vedere stația de sterilizare și sala de operații pentru ortopedie, valoarea totală a acestui proiect fiind de 8,2 milioane de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.