Politica salarială, criticată dur

Politica salarială din acest moment duce la o destabilizare și o ineficiență instituțională majoră prin migrarea personalului către alte instituții publice a căror politică salarială corespunde pregătirii profesionale a funcționarului public, se arată într-un comunicat al Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP), remis miercuri.

Conform sursei citate, SNFP susține toate acțiunile angajaților sistemului instituțional al Ministerului Muncii, generate de discriminările salariale existente în momentul de față, ca urmare a aplicării politicii salariale promovate de actualul Guvern, prin legea 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Salariile funcționarilor publici și ale personalului contractual din instituțiile aflate în subordinea Ministerului Muncii, precum Inspecția Muncii, ANOFM, ANPIS și instituțiile subordonate acestora precum și ANPDCA sunt considerabil mai mici decât ale acelorași categorii de personal aflate în subordinea altor ministere, diferența salarială pe aceeași funcție publică ajungând până la dublul sumei încasate”, conform comunicatului.

De asemenea, SNFP precizează că și angajații din subordinea Ministerului Culturii, Tineretului și din cadrul Protecției Consumatorului vor protesta alături de angajații Ministerului Muncii.

„Cu toate că aceste instituții au o importanță strategică în sistemul administrației publice, politica salarială din acest moment duce la o destabilizare și o ineficiență instituțională majoră prin migrarea personalului către alte instituții publice a căror politică salarială corespunde pregătirii profesionale a funcționarului public. Alături de angajații din sistemul instituțional al Ministerului Muncii vor protesta și angajații dinsubordinea Ministerului Culturii, Ministerului Tineretului și Sportului, Protecției consumatorului, ale căror salarii se află în aceeași zonă de discriminare salarială”, se mai spune în document.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.