Regele Mihai s-a întors pentru totdeauna din exil

0

Sicriul cu corpul neînsuflețit al regelui Mihai a fost adus, miercuri, la ora 11,00, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența șefului Familiei Regale, Margareta, Custodele Coroanei române, a principelui Radu și a membrilor Familiei Regale — Irina Walker, principesa Maria, Nicolae de Roumanie Medforth Mills, Karina de Roumanie, informează Agerpres.

La aeroport au fost miniștrii Afacerilor Eterne și Apărării Naționale, Teodor Meleșcanu și Mihai Fifor, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial Andrei Muraru, președintele PNL, Ludovic Orban, reprezentantul Patriarhului Daniel, mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, însoțit de un sobor de preoți și diaconi.

Alături de fostul suveran, pe ultimul drum de la Geneva la București, au fost prezenți principesele Elena și Sofia și Alexander Nixon, secretarul de stat Victor Opaschi, general maior Laurian Anastasof, reprezentantul Armatei României, membri ai Casei Majestății Sale și mitropolitul Iosif, care s-au alăturat reprezentanților Familiei Regale și oficialităților venite la aeroport.

După o scurtă slujbă religioasă, corpul neînsuflețit al regelui a fost transportat cu mașina la Sinaia, unde miercuri, de la ora 14,00, a fost așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.