Anchetă la MAI după crima de la metrou

0

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, că este în derulare o anchetă internă ca urmare a crimei de la metrou, solicitând prezentarea cronologică a procedurilor. Solicitarea ministrului Internelor vine ca urmare a declaraţiilor tatălui primei victime pe care Magdalena Şerban a încercat să o împingă pe sine în staţia Costin Georgian. Bărbatul a mai spus că imediat ce a aflat de păţania fiicei sale a sunat la 112 să o reclame de Magdalena Şerban, dar cei de la serviciul unic de urgenţă l-ar fi trimis la staţia de metrou la care s-a întâmplat atacul. Mai mult, tatăl primei victime a declarat că a aşteptat 2 ore să poată reclama fapta Magdalenei Şerban, timp în care aceasta a ucis o altă tânără.

O tânără a fost omorâtă la metrou, la stația Dristor, marți seara de către o femeie, Magdalena Șerban, din Craiova. Agresoarea încercase același lucru cu câteva ore mai devreme, la o altă stație, Costin Georgian. Tatăl tinerei care a reuşit să se salveze în staţia Costin Georgian susţine că după 45 de minute de la incident a sunat la 112, fiind trimis la staţia de metrou la care s-a întâmplat atacul. Bărbatul spune că a durat două ore până a putut da declaraţii.

„Un șoc pentru toți. Când am luat copilul de la dentist, după ce s-a întâmplat, ea a plecat mai departe, a făcut o criză acolo. Am fost și am luat-o. În 45 de minute am sunat la 112. Și 112 m-a trimis la Costin Georgian să investighez eu ca părinte. E posibil așa ceva? Aproape două ore am stat ca să-mi ia declarația, pentru că în fața mea era o doamnă cu un copil, îi spunea polițistului că și-a uitat geanta. Polițistul a venit și ne-a întrebat, i-am spus că a fost împinsă în fața metroului. Nu a crezut din prima. Trebuia să-i ia declarația doamnei. În jurul orei 19.00 am putut da declarații. Are 22 de ani, a făcut handbal. A venit în spatele ei, pur și simplu a împins-o. Ea a crezut că este o glumă a unei prietene și în secunda în care a întors capul. Când și-a dat seama că nu e glumă, a pus dreptul în față și l-a stopat. A opus rezistență și a reușit să se salveze. Atunci a sărit lumea și a reușit să fugă. Toate acestea s-au întâmplat la 10 metri în fața metroului. Era prima victimă și poate nu mai era a doua. Mai avea un centimetru și depășea, deja era piciorul în aer”, a declarat bărbatul.

Tatăl primei victime a declarat, la Antena 3, cum a justificat criminala gestul de a o împinge pe fiica sa. Când martorii au confruntat-o, aceasta le-a spus că tânăra i-a furt de fapt banii.

„Au sărit câțiva cetățeni și au întrebat-o: „Ce ai doamnă, ce ai cu ea. Și ea spunea: „Nu că mi-a furat banii. Mi-a luat banii ca să se victimizeze. Și atunci câțiva cetățeni au întrebat-o: I-ai luat tu banii? Și ea a spus: Nu vă uitați cum arăt eu și cum arată ea? Ea arăta spre buzunarul ei și spunea: „Mi-a luat banii, mi-a luat banii”. Apoi a venit metroul, persoanele au intrat în metrou, fiica mea a urcat și ea de frică și atunci a realizat ce s-a întâmplat, a izbucnit în plâns, a mers la cabinetul stomatologic, nu a ajutat-o nimeni. Agresoarea a rămas pe peron. Ne-am uitat pe filmări și agresoarea se plimba foarte liniștită pe peron către ieșire cu telefonul la ureche. Am înțeles de la poliție că i-ar fi găsit în palmă, dacă nu mă înșel: „Am făcut-o, dar am confundat-o”. I-au găsit scris în palmă. Așa au găsit scris în momentul în care au arestat-o. Putea fi vorba despre fata noastră sau despre cealaltă”, a declarat bărbatul.

Întrebat în ce stare se află fiica sa, bărbatul a recunoscut: „Este într-o stare ciudată. Am întrebat-o dacă poate vorbi la telefon, mi-a spus că nu poate, mai ales că a văzut-o și pe cealaltă fată la televizor. Este în stare de șoc. Nu poate vorbi. Nu mai e cum era ea alaltăieri”, a mai spus tatăl primei victime.

Au apărut imagini şi cu momentul în care tânăra de 25 de ani este împinsă pe șine de către femeia de 36 de ani, care a creat panică în București în cursul serii de marți. Imaginile au un puternic impact emoțional.

AICI VIDEO cu fata de 25 de ani aruncată în faţa metroului

În imagini se vede cum tânara de 25 de ani a fost împinsă, în timp ce se uita în telefonul mobil şi a căzut pe şine în momentul în care trenul ieşea din tunel. Ea ar fi reuşit să se ridice, dar femeia ar fi împins-o cu piciorul şi a căzut, fiind lovită de tren.

Imediat pe social media a început o dezbatere legată de faptul că nimeni nu a intervenit să o ajute pe tânăra ucisă. În imagini apar câteva persoane care nu vin spre victimă pentru a o ajuta să se ridice. Mai mult, criminala se îndepărează de la locul faptei fără ca nimeni să o împiedice. Politia avea să o reţină abia peste câtea ore, în zona Unirii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.