Totul despre Teatrul pentru Copii „Gong” din Sibiu

0

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” din Sibiu este primul teatru din România unde spectatorii care nu aud, fie ei copii sau adulţi, pot înţelege ce se întâmplă pe scenă, aici fiind montat un sistem de ascultare asistată pentru persoanele cu deficienţe de auz, potrivit unui comunicat de presă .

„MobileConnect este un sistem inovativ ce funcţionează pe baza unui principiu relativ simplu. Sunetul este preluat din sală cu ajutorul unor microfoane speciale, iar mai apoi mixat şi redat de un inginer de sunet printr-un sistem WiFi direct pe telefonul utilizatorului sau pe dispozitivele inteligente puse la dispoziţie gratuit de teatru. Receptarea sunetului astfel prelucrat se face cu ajutorul unei aplicaţii disponibile în mod gratuit atât pentru telefoanele ce rulează sistemul de operare Android, cât şi iOS (Sennheiser MobileConnect). Sunetul se transmite la cea mai înaltă calitate prin intermediul a patru canale audio şi permite ajustarea frecvenţelor în funcţie de nevoile personale ale fiecărui utilizator”, se arată în comunicat.

Teatrul „Gong” Sibiu poate pune la dispoziţia spectatorilor până la 30 de dispozitive de ascultare asistată la un singur eveniment, dar recomandă cu tărie ca utilizatorii cu smartphone-uri să îşi configureze propriile telefoane pentru a se conecta direct la sistemul de ascultare asistată.

Mai mult decât atât, pentru spectatorii cu implant cohlear (copii sau adulţi) au fost achiziţionate 20 de bucle cu inducţie ce pot transmite sunetul din sală ca semnal sonor către creier. Accesul la dispozitive sau buclele de inducţie se face gratuit, în regim concesionat, pe baza unei rezervări la Agenţia de Bilete a Teatrului „Gong” din Sibiu, cu cel puţin două zile înainte de începerea evenimentului. Aceste dispozitive pot fi folosite exclusiv în cadrul evenimentelor organizate de Teatrul „Gong” Sibiu.

„Este pentru prima dată când un teatru din România implementează un astfel de serviciu pentru publicul larg. Emoţiile sunt transmise de cele mai multe ori prin voce şi instrumente muzicale, iar în 2017 nimeni nu ar trebui să fie privat de bucuria asta. Suntem mândri că Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sibiu au salutat această iniţiativă şi au acoperit în totalitate costurile pentru acest sistem. Valoarea finală a investiţiei se ridică la suma de 81.734 lei”, a declarat directorul teatrului sibian, Adrian Tibu.

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” din Sibiu, înfiinţat în anul 1949.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.