Val de mandate de arestare pe numele lui Gulen

0

Autorităţile turce au emis luni mandate de arestare pentru 106 persoane despre care se crede că ar fi aranjat căsătorii pentru susţinători ai reţelei clericului Fethullah Gulen, acuzată de orchestrarea loviturii militare eşuate din 15 iulie anul trecut din Turcia, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Istanbul.

Potrivit sursei citate, 62 de suspecţi au fost reţinuţi în cadrul unei operaţiuni a poliţiei desfăşurate la Istanbul şi în alte 20 de provincii. Forţele de poliţie se află pe urmele celorlalţi suspecţi.

Ei sunt suspectaţi că ar fi ajutat la organizarea unor căsătorii aranjate pentru membri ai reţelei lui Fethullah Gulen. Oficialii turci spun că reţeaua Gulen monitorizează îndeaproape vieţile personale şi profesionale ale unor susţinători, inclusiv educaţia, carierele şi căsătoriile lor.

Poliţia şi serviciile de informaţii turce i-au identificat pe suspecţi într-o operaţiune comună pe baza conversaţiilor urmărite pe ByLock, o aplicaţie de mesagerie criptată folosită în mod obişnuit de susţinătorii lui Gulen, a afirmat purtătorul de cuvânt al poliţiei, potrivit Agerpres.

Turcia a identificat 215.092 de utilizatori ai ByLock şi a lansat o investigaţie în cazul al 23.171 dintre ei, a anunţat Ministerul de Interne anul trecut.

Peste 50.000 de persoane, inclusiv oficiali ai serviciilor de securitate, angajaţi ai armatei şi funcţionari publici au fost reţinuţi în represiunea lansată de Ankara după puciul eşuat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.