Dodon, un nou atac la Băsescu

0

Preşedintele moldovean Igor Dodon a susţinut, într-o declaraţie la un post de televiziune, că nu e de ajuns ca fostului lider de la Cotroceni Traian Băsescu să-i fie doar retrasă cetăţenia moldovenească, ci este necesar ca acesta să fie declarat şi persona non grata în Republica Moldova. Igor Dodon a completat că dacă ar fi avut competenţele necesare, acest lucru s-ar fi întâmplat demult. 

„Umblă el cu torba prin ţară. Dacă ar fi voia mea şi dacă aş avea competenţele necesare eu l-aş declara persona non grata demult şi lucrul acesta ar fi corect”, a declarat Igor Dodon, la emisiunea „Linia directă cu preşedintele” de la Accent TV. În opinia lui Dodon, este o greşeală „atunci când un cetăţean al altui stat, cu atât mai mult fost preşedinte umblă prin Republica Moldova şi duce deschis propagandă pentru lichidarea statalităţii, în orice stat lucrul ăsta este imposibil”.

„Partidul Democrat care tolerează acest lucru cu Băsescu o să ajungă în aceeaşi situaţia ca Mihail Saakashvili în Ucraina. Trebuie cât mai repede stopat acest turism prin Republica Moldova cu apeluri directe de lichidare a statalităţii. Asta nu e joacă”, a subliniat Dodon.

Preşedintele moldovean a explicat motivul retragerii cetăţeniei: „fiindcă Băsescu avea un plan foarte clar”. „Eu sunt ferm convins că el cetăţenia Republicii Moldova nu o va avea şi nu va fi în Parlamentul Republicii Moldova, dar trebuie mers mai departe, astfel de persoane nu au ce căuta pe teritoriul Republicii Moldova”, a conchis Igor Dodon.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.