Toader a luat o decizie în privința lui Kovesi

0

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, miercuri seară, întrebat despre o posibilă revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, că, „în forul său interior”, a luat decizia, pe care o va anunţa într-o conferinţă de presă, fără a preciza o dată exactă. Toader a subliniat însă că o eventuală decizie de revocare a şefei DNA nu îi aparţine în totalitate.

„Decizia nu poate fi decât una în limitele competenţelor legale, partajate de data aceasta. Ministrul Justiţiei poate să facă acea evaluare şi să propună revocarea sau menţinerea în funcţiei. Competenţele sunt partajate între Ministrul Justiţiei şi Preşledintele Republicii. Vă asigur că eu îmi voi îndeplini competenţele mele. Într-un termen scurt sau foarte scurt. Eu pot lua decizia, important este să o comunic”, a spus ministrul Justiţiei, întrebat dacă o va revoca sau nu din funcţie pe Kovesi.

De asemenea, întrebat dacă în forul său interior a luat decizia, Toader a răspuns afirmat. ”Am luat decizia”, a afirmat el, precizând că o va anunţa într-o conferinţă de presă la Ministerul Justiţiei, fără a preciza însă data exactă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.