Maria Grapini, prezentă, la o seară umanistă de colinde, la Săcălaz

Share:

“Sufletele noastre trebuie să se deschidă în fiecare zi, nu doar de Crăciun!“, a spus, emotionata Maria Grapini, europarlamentar PPU-sl.

Puternicul lider al PPU-sl Săcălaz, Cornel Eugen Mureșan, a redemonstrat, vineri, 22 decembrie, că oamenii buni fac fapte pe măsură, atât de simplu și frumos, dacă vor și au empatie pentru semenii lor. Împreună cu europarlamentarul Maria Grapini și după modelul de succes al umanistei, Mureșan a oferit locuitorilor comunei timișene o seară caldă de colinde, sub diapazonul talentatului Cor Tinerețe fără Bătrânețe al Asociației Seniorilor din Timișoara.

Maria Grapini, care este și președinte de onoare al Asociației, a fost primită cu bucurie la Săcălaz de către mămici, bunici și numeroși copii, sosiți să asculte atât colinde cât și poezii, unele chiar cu autorul de față, în persoana lui Vlad Cernea, deținătorul numeroaselor premii naționale.

Sala a cântat, împreună cu invitata specială, imnul României, dar și cele mai frumoase și emoționante colinde tradiționale de Crăciun.

În cuvântul adresat gazdelor primitoare, europarlamentarul PPU-sl i-a mulțumit liderului din Săcălaz și l-a felicitat pentru implicare continuă și seriozitate. Maria Grapini a insistat pe nevoia urgentă de a face bine pentru a ne face bine, ca oameni, ca neam, ca țară, în vremuri categoric neprietene, din punct de vedere spiritual.

“Cred că e timpul să ne ocupăm serios să creăm legături sufletești puternice, să fim buni, să fim mulțumiți de ceea ce avem, de ceea ce ne-a dat Dumnezeu! Sufletele noastre trebuie să se deschidă în fiecare zi, nu doar de Crăciun! Să zâmbim mai mult, să ne bucurăm de soare, de vară, de iarnă, de zăpadă, să mulțumim pentru că trăim, pentru că putem merge, pentru că suntem sănătoși. Starea sufletească depinde de noi, ce gândim și cum gândim ne influențează orice pas. Trebuie să apreciem mai mult, nu să invidiem, să lăudăm, nu să criticăm, să încurajăm! Fericirea este atât de aproape de noi și noi n-o vedem. Crăciun fericit, pace și liniște în familiile tuturor!“, a transmis Maria Grapini locuitorilor din Săcălaz.

Seara umanistă s-a încheiat, tradițional, cu un pahar de vin fiert și cozonac făcut de gospodinele locului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.