Transelectrica a achitat amenda dată de ANRE

Share:

Transelectrica a achitat o amendă de 16.000 de lei către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energie (ANRE), se arată într-o informare publicată pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” informează publicul investitor asupra faptului că în data de 20 decembrie 2017 ANRE a emis procesul verbal de constatare şi sancţionare nr. 86370 prin care a amendat Transelectrica, în condiţiile art. 93 alin. (1) pct. 4 din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, pentru nerespectarea condiţiilor de valabilitate asociate licenţei nr. 161/2000 pentru prestarea serviciului de transport al energiei electrice, pentru prestarea serviciului de sistem şi pentru administrarea pieţei de echilibrare, acordată prin Decizia Presedintelui ANRE nr. 865/22.12.2000″, se arată în document.

Potrivit acestuia, Transelectrica a achitat, în conformitate cu prevederile art. 93 alin. (6) din lege, amenda în cuantum de 16.000 de lei şi analizează motivaţia prezentată în cadrul respectivului proces-verbal în vederea exercitării dreptului de a contesta în instanţă eventualele neregularităţi existente în cadrul acestuia.

Transelectrica a consemnat în primele 9 luni ale anului un profit net de 65 de milioane de lei, în scădere cu 69,63% faţă de cel raportat în perioada similară din 2016, la venituri operaţionale de 2,414 miliarde de lei, în urcare cu 27,2%, potrivit rezultatelor financiare neauditate ale companiei, publicate recent pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.