Băsescu, atac dur la Tăriceanu

0

Traian Băsescu, mesaj deosebit de dur pentru Călin Popescu Tăriceanu, după ce preşedintele Senatului l-a acuzat că a folosit instituţiile statului în lupta politică. „Nu susţin că am reuşit să construiesc un stat perfect, dar cu certitudine am construit un stat pe care nu v-aţi mai putut urina”, a replicat Traian Băsescu.

„Dragă Căline, eu îmi asum bunele şi relele mandatelor mele !

Domnul Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu atacă nici mai mult nici mai puţin folosirea instituţiilor statului în lupta politică, în timpul mandatului meu. Greşit ! Eu nu am folosit niciodată instituţiile statului în lupta politică. 

Nu susţin că am reuşit să construiesc un stat perfect, dar cu certitudine am construit un stat pe care nu v-aţi mai putut urina.

Aşa cum am spus încă înainte de terminarea mandatului, mai trebuiesc făcute multe pentru ca statul să fie perfect. Continuaţi voi, cei care astăzi sunteţi la putere să-l perfecţionaţi (sau ai fost cumva şi tu Prim Ministru cam 4 ani în timpul mandatelor mele ?) şi trageţi la răspundere pe cei care eventual au făcut abuzuri în timpul mandatului meu.

Şi încă ceva, ÎMI ASUM BUNELE ŞI RELELE MANDATELOR MELE.

Dar aveţi grije, nu distrugeţi ce s-a construit, ci faceţi lucrurile mai bine”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat vineri că preşedintele Klaus Iohannis repetă „greşeala” predecesorului său Traian Băsescu de a folosi „forţe represive ale statului pentru a tranşa lupta politică”.

„Până la urmă, trebuie trasă o concluzie şi aici cred că preşedintele are o mare responsabilitate. Trebuie trasă concluzia că el face exact aceeaşi greşeală pe care a făcut-o predecesorul său, Traian Băsescu, de a folosi aceste forţe represive ale statului pentru a tranşa lupta politică, pentru a-şi elimina adversarii, pentru a distorsiona, prin distribuirea de ştiri false, percepţia publică. Şi o face amplu şi grosolan. Am văzut că adoptă exact acelaşi stil de a face politică cu cel al lui Traian Băsescu. A menţinut, a preluat exact aceleaşi metehne de la Băsescu, mai puţin, sigur, calităţile lui”, a declarat Tăriceanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.