Conflict deschis între CNAS şi medicii de familie

0

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) consideră regretabilă decizia unor organisme ale medicilor de familie de a îndemna la nesemnarea actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară aflate deja în derulare cu casele de asigurări de sănătate.

Potrivit unui comunicat al CNAS, interesul pacienţilor este primordial, iar anunţarea unei asemenea intenţii, ca „mijloc de presiune” în cursul unor negocieri, induce „nelinişti nejustificate” practic întregii populaţii a României, informeaza Agerpres.

„Conducerea instituţiei a avut mai multe runde de discuţii cu reprezentanţii medicilor de familie, în urma cărora s-au convenit numeroase modificări ale proiectului Contractului-cadru ce va reglementa condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2018. Totodată, proiectul bugetului CNAS pentru anul viitor, aflat în prezent în dezbaterea Parlamentului, prevede o majorare cu peste 17% a fondurilor alocate asistenţei medicale primare faţă de anul în curs, acesta fiind domeniul de asistenţă medicală cu cea mai mare creştere de finanţare. Conform proiectului, veniturile cabinetelor de medicină de familie vor creşte în medie cu procentul menţionat, urmând să ajungă în total la aproape 2 miliarde lei”, relevă comunicatul.

Potrivit acestuia, circa 70% dintre măsurile discutate cu reprezentanţii medicilor de familie au fost incluse în proiectul noului Contract-cadru.

CNAS declară că va căuta căi de soluţionare şi a propunerilor rămase încă în prezent în discuţie şi că pentru cele care nu ţin de competenţa instituţiei va face demersuri de comunicare interinstituţională.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.