Producția industrială ar putea crește în 2018

Share:

Producţia industrială ar putea fi cu 7,6% mai mare în acest an, comparativ cu 2016, fiind bazată pe cererea externă, se arată într-o publicaţie a Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP).

‘În anul 2017, faţă de anul precedent, se aşteaptă o evoluţie favorabilă pentru toţi indicatorii din industrie, şi anume: producţia industrială se estimează că se va majora cu 7,6%, pe baza cererii pe piaţa externă (8,8%), în timp ce pentru cifra de afaceri pe piaţa internă se apreciază o creştere de 4,9%. În aceste condiţii, volumul cifrei de afaceri pe total industrie va creşte cu 6,8% faţă de nivelul înregistrat în anul 2016, iar stocurile de produse finite se vor majora cu 9,3%. Creşterea stocurilor de produse finite din acest an urmează să compenseze diminuarea acestora din anul anterior, situându-se la un nivel apropiat de cel din anul 2015’, informează CNP.

Pentru cifra de afaceri pe total industrie se anticipează o creştere de 0,7% în perioada de referinţă, comparativ cu trimestrul anterior, avându-se în vedere majorarea cu 5,7% a cifrei de afaceri pe piaţa externă, respectiv o reducere cu 4,0% a cifrei de afaceri pe piaţa internă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.