Marine Le Pen nu vrea Turcia în UE

Share:

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a cerut vineri „oprirea definitivă” a procesului de aderare a Turciei la Uniunea Europeană (UE), într-un moment în care preşedintele francez Emmanuel Macron îl primea la Paris pe omologul său turc Recep Tayyip Erdogan.

„Derivă liberticidă a regimului Erdogan, ocuparea Ciprului, poziţia geografică a Turciei: pentru toate aceste motive, Franţa trebuie să ceară oprirea definitivă a procesului de aderare a Turciei la UE!”, a notat lidera Frontului Naţional francez într-o postare pe contul său de Twitter, semnată „MLP”.

Apărătorii drepturilor omului aşteaptă ca preşedintele francez să transmită vineri un mesaj ferm omologului său turc, care speră la rândul său să profite de vizita sa la Paris pentru a reînnoi dialogul cu Europa.

Conform programului vizitei, Erdogan se va întâlni cu Macron la Palatul Elysee pentru o discuţie tete-a-tete, ce va fi urmată de un prânz, la finalul căruia cei doi şefi de stat vor face declaraţii de presă, potrivit Agerpres.

Relaţiile dintre Erdogan şi UE s-au degradat în mod considerabil după valul de reprimări care a avut loc în Turcia şi îngheţarea aproape completă a negocierilor de aderare a Turciei la UE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.