Tillerson sare în apărarea lui Trump

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a declarat că nu a pus niciodată la îndoială starea mintală a preşedintelui Donald Trump, după ce Michael Wolff, autorul cărţii controversate despre Donald Trump, a afirmat că subordonaţii actualului lider de la Casa Albă îl consideră „precum un copil”.

Rex Tillerson a fost întrebat în cursul unui interviu pentru postul CNN, preluat de agenţia de ştiri Reuters, dacă este de acord cu evaluarea făcută de autorul cărţii „Foc şi Furie: În interiorul Casei Albe conduse de Donald Trump” („Fire and Fury: Inside the Trump White House”).

„Niciodată nu am pus la îndoială starea sa mintală. Nu am niciun motiv să pun la îndoială starea sa mintală”, a răspuns oficialul american.

 „Nu este preşedintele tipic din trecut. Cred că acest lucru este deja bine cunoscut. De asemenea, este motivul pentru care poporul american l-a ales”, a completat Tillerson.

Jurnalistul Michael Wolff a declarat vineri că toţi consilierii lui Donald Trump pun sub semnul întrebării calificarea lui de a fi preşedinte al Statelor Unite.

„Ca să fie clar: sută la sută dintre persoanele din jurul lui… Toţi spun că se comportă ca un copil”, a afirmat autorul.

Tillerson a mai explicat că a avut nevoie de ceva timp pentru a învăţa cum să comunice cât mai bine cu Trump, pe care nu îl cunoştea înainte de a prelua postul de secretar de Stat.

Secretarul de Stat al SUA a vrut să demisioneze şi l-a catalogat pe preşedintele Donald Trump „imbecil”, în iulie, afirmă surse politice de la Washington citate de NBC News şi Washington Post, dar şeful diplomaţiei americane susţine că nu a vrut niciodată să se retragă din funcţie. Surse politice de la Washington citate de site-ul Axios.com afirmau în octombrie că Donald Trump era nemulţumit de faptul că Rex Tillerson nu a negat clar că l-a numit „imbecil”.

Ulterior, Donald Trump a declarat că nu crede că Rex Tillerson l-a numit „imbecil”, sugerând însă că, dacă într-adevăr a fost catalogat în acest fel, îl poate învinge pe acesta într-un test privind nivelul inteligenţei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.