Manifestări de Ziua Culturii Naționale, la Chișinău

0

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău organizează pe 15 şi 16 ianuarie o serie de manifestări dedicate Zilei Culturii Naţionale în capitala Republicii Moldova.

Ziua de 15 ianuarie, cu începere de la ora 10,00, va debuta cu o depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu, situat pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din grădina publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Manifestările vor continua cu recitalul de poezie organizat în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova. Ambianţa de secol XIX va fi asigurată de un grup de tineri actori şi artişti plastici îmbrăcaţi în costume de epocă, iar defilarea actorilor va fi organizată cu sprijinul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău şi al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova.

În aceeaşi ambianţă, la Rondul din spatele statuii lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, de la ora 10,45, va fi vernisată expoziţia „Mihai Eminescu… În mine bate inima lumii!”.

De la ora 12,30, în holul Sălii cu Orgă din Chişinău va avea loc lansarea CD-ului de poezie „Mihai Eminescu. Nu credeam să-nvăţ a muri vrodată” şi un recital poetico-muzical pe versuri eminesciene.

Manifestările vor continua la Muzeul Naţional al Literaturii Române „Mihail Kogălniceanu”, unde, începând cu ora 14.00, vor fi prezentate noile colecţii ale muzeului.

Totodată, ICR Chişinău, în colaborare Ambasada României în Republica Moldova, va organiza, pe data de 16 ianuarie, de la ora 17,00, lansarea albumului fotografic „Republica Moldova. Chişinău. Cultural”, iar de la ora 18,00 tradiţionalul concert de muzică clasică, la Sala cu Orgă. În program vor fi interpretate creaţii de Bach-Florea, Vivaldi, Bizet-Waxman, Verdi-Singelee, Bartok, Enescu şi Porumbescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.