Dispozitiv de interceptare DIICOT, în mașina lui Lucan

0

Medicul Mihai Lucan a descoperit din întâmplare, în maşina pe care o folosea, un dispozitiv de interceptare ambientală montat neglijent, care aparţine DIICOT. Procurorii au precizat că a fost montat ”cu respectarea normelor de procedură penală”, în baza unui mandat de supraveghere tehnică.

Medicul Mihai Lucan a descoperit joi, în maşina soţiei sale, o cameră de interceptare audio-video. Camera a fost instalată în plafonul maşinii şi a căzut în timpul mersului dintr-un compartiment, de sub un capac de plastic.

La scurt timp, după ce camera s-a desprins, doi indivizi care s-au prezentat a fi de la DIICOT au venit la maşină şi au recuperat dispozitivul, semn că urmăreau live imaginile surprinse de cameră, scrie luju.ro.

Joi seară, DIICOT a recunoscut într-un comunicat că dispozitivul de interceptare îi aparţine şi a fost instalat în baza unui mandat de la judecător.

„În cursul zilei de astăzi, ne-a parvenit informaţia că inculpatul Lucan Mihai a descoperit, în autoturismul pe care îl utiliza, un mijloc de interceptare ambientală care aparţine Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Precizăm că dispozitivul a fost instalat în autoturismul utilizat de către inculpatul Lucan Mihai urmare a punerii în executare a unui mandat de supraveghere tehnică, solicitat şi obţinut cu respectarea normelor de procedură penală. Dispozitivul tehnic deconspirat de către inculpat a fost recuperat”, se arată în comunicatul DIICOT.

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.