Expoziție de costume populare, la Bistrița

0

Zeci de costume populare, datând de la începutul secolului al XX-lea şi până în prezent, au putut fi admirate, vineri seară, la Galeriile „Casa cu lei” din Bistriţa, în cadrul unei expoziţii organizate de creatorul de artă populară Virginia Linul, menită să marcheze împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Expoziţia, denumită „Tradiţia care uneşte”, a inclus costume populare întregi din diverse zone ale ţării, dar şi pânzături şi cămăşi bărbăteşti din zona Năsăudului şi a Văii Someşului din judeţul Bistriţa-Năsăud, unele dintre acestea vechi de un secol.

Printre oficialităţile prezente la eveniment s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Culturii, Alexandru Pugna, şi secretarul Comisiei parlamentare pentru celebrarea Centenarului, senatorul bistriţean Ioan Simionca.

Pentru a simboliza evenimentul care ne-a marcat istoria în urmă cu 100 de ani, manechinele îmbrăcate în costume populare au fost unite printr-o panglică tricoloră.

Virginia Linul este cea care, în colaborare cu Consiliul Judeţean, a reuşit să introducă anul trecut judeţul Bistriţa-Năsăud în Cartea Recordurilor, cu ocazia Zilei costumului naţional, sărbătorită în oraşul Năsăud, când s-au stabilit două recorduri mondiale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.