„Oblomov”, prezentat la Ambasada României la Paris

Share:

Filmul „Oblomov”, realizat de Guillaume Gallienne la Palatul Béhague, a fost prezentat, joi, la Ambasada României la Paris, informează un comunicat al misiunii diplomatice române transmis Agerpres.

Pelicula, avându-l în rol principal pe Gallienne, a fost filmată integral în Sala Bizantină şi în celelalte saloane ale Palatului Béhague – reşedinţa Ambasadei României în Franţa – la finalul anului 2015 şi începutul anului 2016.

În spaţiile reşedinţei, arată sursa citată, a fost recreată atmosfera „oblomovismului”, acea letargie din care nici iminenţa evacuării din propria locuinţă, nici dragostea nu reuşesc să îl trezească pe Oblomov, eroul scriitorului rus Ivan Goncearov.

La evenimentul joi, precizează Ambasada României la Paris, au răspuns invitaţiei înalţi oficiali francezi, personalităţi ale lumii culturale şi politice din Franţa, ambasadori şi membri ai corpului diplomatic, ai organizaţiilor internaţionale cu sediul la Paris, jurnalişti, reprezentanţi ai comunităţii româneşti. Îi amintim doar pe Pierrre Buhler, preşedintele Institutului Francez, Sylvie Kauffmann, director editorial al ziarului „Le Monde”, Jean-Jacques Garnier, comisarul general francez pentru Sezonul România-Franţa, maestrul Vladimir Cosma, dramaturgul Matei Vişniec.

Ambasadorul Luca Niculescu a vorbit despre potenţialul Sălii Bizantine şi al întregului Palat Béhague ca spaţiu de cultură şi de reprezentare a României, mai ales într-un context marcat de Anul Centenarului, de Sezonul România-Franţa, care va debuta la finele acestui an şi de Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din 2019. A mai evidenţiat istoria Sălii Bizantine, prin care au trecut artişti precum Auguste Rodin, Marcel Proust, Gabriel Fauré, Paul Valéry, Isadora Duncan, Sarah Bernhardt, George Enescu şi Constantin Brâncuşi.

Guillaume Gallienne a mulţumit Ambasadei şi Institutului Cultural Român din Paris pentru întregul sprijin acordat în timpul celor aproape 3 săptămâni de filmare în Palatul Béhague şi a împărtăşit celor prezenţi momente din timpul realizării filmului.

Filmul „Oblomov” este rezultatul adaptării pentru televiziune a spectacolului omonim jucat la Comedia Franceză de echipa condusă de Guillaume Gallienne şi este difuzat de canalul Arte. Interpreta rolului Olga, Adeline d’Hermy, a obţinut anul trecut Premiul pentru Speranţă Feminină la Festivalul de la Luchon.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.