Căutările tânărului dispărut în Bucegi, reluate!

0

Salvamontiştii au reluat, duminică dimineaţă, căutările în cazul tânărului care a dispărut în urma avalanşei de pe Valea Coştilei din munţii Bucegi, după ce acţiunea a fost sistată cu o seară înainte din cauza vremii.

Şeful Salvamont Prahova, Daniel Banu, a declarat că salvamontiştii au plecat, duminică dimineaţă, în acţiunea de căutare a tânărului de 30 de ani, din Bucureşti, care a fost dat dispărut după ce o avalanşă s-a produs pe Valea Coştilei, zonă care nu este traseu turistic dar care este parcursă de alpinişti, atât vara, cât şi iarna, informează Mediafax.

„Am reluat căutările. La ora 10.00 începe sondarea pentru căutarea victimei. Pas cu pas trebuie căutat. Este o sondă care se introduce în zăpadă şi se caută cu ea, bucată cu bucată. El era bine echipat. Era alpinist, făcuse mai multe vârfuri din Europa”, a spus Banu.

Daniel Banu a mai spus că tânărul a căzut şi atunci s-a declanşat avalanşa care l-a prins şi el el, târându-l câteva sute de metri.

Potrivit Salvamont Buşteni, alpinistul urcase cu alţi patru colegi, pe Hornul Coştilei.

„Într-o clipa de neatenţie, a alunecat câteva sute de metri până aproape de refugiul Coştila, declaşând o avalanşă care probabil l-a şi acoperit. Colegii lui au coborât după el şi i-au găsit doar echipamentul şi casca spartă”, arată Salvamont Buşteni.

Salvamontiştii din Buşteni şi de la Salvamont Prahova au sondat, sâmbătă seară, până în momentul în care o altă avalanşă era să cadă peste ei. Întrucât pericolul era prea mare, căutarile au fost atunci sistate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.