Halep va juca (și) pe arena Margaret Court

Simona Halep nu se implică în scandalul legat de schimbarea numelui arenei Margaret Court şi nici nu va boicota partidele care vor avea loc pe acest teren, în cadrul Australian Open.

La conferinţa de presă dinaintea turneului, Halep a fost întrebată despre afirmaţiile fostei jucătoare americane de tenis Billie Jean King, care a cerut ca numele lui Margaret Court să nu mai fie folosit pe o arenă de la Melbourne Park, după afirmaţiile homofobe ale deţinătoarei recordului de turnee de Grand Slam câştigate.

„Mai întâi, eu respect pe toată lumea. Fiecare face ce vrea. Nu am să comentez asta. Fiecare are viaţa lui. Cât despre a juca pe acel teren, joc oriunde sunt programată. Organizatorii decid aceste lucruri. Nu au nicio legătură cu mine. Dar dacă voi fi programată pe Margaret Curt, o să joc pe Margaret Court”, a spus jucătoarea română, potrivt beinsports.com.

Margaret Court a declarat, în mai 2017, că în prezent tenisul „este plin de lesbiene” şi că acestea existau în sport şi atunci când evolua ea, însă într-un număr mult mai mic.

„Tenisul este plin de lesbiene. Şi atunci când jucam eu erau vreo două, dar acelea le-au dus pe cele tinere la petreceri şi în alte părţi şi astfel fenomenul s-a propagat. Acum sunt peste tot”, a spus ea, la un post de radio creştin din Australia (Vision Christian Radio).

Court a afirmat anterior, într-o scrisoare deschisă, că nu va mai circula cu compania aeriană Qantas deoarece aceasta susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

După aceste declaraţii, Court a fost criticată de mai mulţi actuali şi foşti jucători de tenis, între care Martina Navratilova, Casey Dellacqua, Samantha Stosur şi Nick Kyrgios, care au cerut să fie schimbat numele arenei.

Britanicul Andy Murray, fost numărul 1 mondial, a declarat că ar fi benefică schimbarea nume terenului Margaret Court înainte de startul AusOpen, pentru a nu-i pune pe jucători în situaţia de a boicota meciurile de pe acest teren.

„Cred că ar putea apărea multe probleme dacă jucătorii s-ar afla în situaţia de a juca la un Grand Slam şi a boicota terenul respectiv. Îmi imaginez că mulţi sportivi sunt ofensaţi (de ce a spus Court). Vom vedea ce va fi”, a afirmat el.

Margaret Court Arena (7.500 de locuri), a treia ca mărime la Melbourne Park, unde se desfăşoară meciuri din cadrul Australian Open, a primit acest nume în 2003. Federaţia Australiană de Tenis a anunţat că nu va schimba numele terenului şi că părerile lui Court sunt personale.

Margaret Court, fostă număr 1 mondial, a câştigat de-a lungul carierei 24 de titluri de Grand Slam, un record. Ea s-a impus de cele mai multe ori la Australian Open – 11 trofee, de asemenea un record. Court are în palmares 92 de titluri la simplu şi 48 la dublu în Era Open.

Fosta sportivă, în vârstă de 74 de ani, este în prezent pastor la Perth.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.