Deschidere International — 14 ianuarie 2018
Iranul nu vrea să modifice acordul nuclear

Iranul a reafirmat sâmbătă că refuză orice modificare a acordului nuclear încheiat cu marile puteri, ca reacţie la ultimatumul preşedintelui american, Donald Trump, care a cerut o înăsprire a condiţiilor acestei înţelegeri, transmite AFP.

„Republica Islamică Iran (…) nu va lua nicio măsură în afara angajamentelor din cadrul acordului nuclear”, a precizat, într-un comunicat, ministerul iranian al Afacerilor Externe, repetând că Teheranul refuză să „renegocieze” acest acord.

De asemenea, Iranul „nu va accepta nicio modificare a acestui acord, nici astăzi, nici în viitor, şi nu va permite conexarea acordului nuclear cu alte probleme”.

Şeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, îl acuzase vineri pe preşedintele american, Donald Trump, că doreşte „cu disperare” să saboteze acordul privind programul nuclear iranian, care prevede o ridicare progresivă şi condiţionată a sancţiunilor internaţionale impuse Iranului în schimbul garanţiei că Teheranul nu se va dota cu arma nucleară.

Rusia consideră ca „extrem de negative” recentele comentarii ale preşedintelui american Donald Trump referitoare la acordul privind programul nuclear iranian, a declarat sâmbătă adjunctul ministrului de externe rus Serghei Riabkov, citat de agenţia de presă RIA Novosti, potrivit Reuters.

Related Articles

Share

About Author

(0) Readers Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *