Cine va fi noul premier?

0

Mihai Tudose şi-a dat demisia din funcţia de premier, dar întreaga atenţie rămâne concentrată asupra discuţiilor din PSD, în urma cărora va fi nominalizat un nou prim-ministru.

Paul Stănescu este una dintre variantele cele mai vehiculate la PSD pentru a-i lua locul lui Mihai Tudose. Actual vicepremier, Paul Stănescu a deţinut portofoliul Dezvoltării în guvernul Tudose. Paul Stănescu are 60 de ani, iar în 2008 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, funcţie în care a fost reales în 2012.

Din 2010, Paul Stănescu este liderul filialei PSD Olt, iar în 2013 a fost ales vicepreşedinte al partidului, el fiind socotit unul dintre cei mai influenţi lideri din teritoriu ai PSD. De altfel, Paul Stănescu este unul dintre cei care l-a ajutat pe Liviu Dragnea să ajungă preşedinte al PSD.

O altă variantă de prim-ministru este cea a lui Mihai Fifor, actualul ministru al Apărării. Acesta însă a fost respins însă de Klaus Iohanis la nominalizarea pentru preluarea portofoliului Transporturilor în 2015, în guvernul Victor Ponta. „În 2008 a fost ales preşedinte al CJ Olt, funcţie în care a fost reales în 2012. Din 2010, este liderul filialei PSD Olt, iar în 2013 a fost ales vicepreşedinte al partidului, fiind socotit unul dintre cei mai influenţi lideri din teritoriu ai partidului”, se arăta într-un comunicat de la Palatul Cotroceni.

În urmă cu câteva luni, în contextul scandalului politic, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști, dacă va mai numi un premier PSD, în cazul în care guvernul va pica. Klaus Iohannis a spus că s-ar mai accepta un premier din partea PSD, dar şi că un guvern tehnocrat nu este o soluție.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.