Cine va fi noul premier?

0

Mihai Tudose şi-a dat demisia din funcţia de premier, dar întreaga atenţie rămâne concentrată asupra discuţiilor din PSD, în urma cărora va fi nominalizat un nou prim-ministru.

Paul Stănescu este una dintre variantele cele mai vehiculate la PSD pentru a-i lua locul lui Mihai Tudose. Actual vicepremier, Paul Stănescu a deţinut portofoliul Dezvoltării în guvernul Tudose. Paul Stănescu are 60 de ani, iar în 2008 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, funcţie în care a fost reales în 2012.

Din 2010, Paul Stănescu este liderul filialei PSD Olt, iar în 2013 a fost ales vicepreşedinte al partidului, el fiind socotit unul dintre cei mai influenţi lideri din teritoriu ai PSD. De altfel, Paul Stănescu este unul dintre cei care l-a ajutat pe Liviu Dragnea să ajungă preşedinte al PSD.

O altă variantă de prim-ministru este cea a lui Mihai Fifor, actualul ministru al Apărării. Acesta însă a fost respins însă de Klaus Iohanis la nominalizarea pentru preluarea portofoliului Transporturilor în 2015, în guvernul Victor Ponta. „În 2008 a fost ales preşedinte al CJ Olt, funcţie în care a fost reales în 2012. Din 2010, este liderul filialei PSD Olt, iar în 2013 a fost ales vicepreşedinte al partidului, fiind socotit unul dintre cei mai influenţi lideri din teritoriu ai partidului”, se arăta într-un comunicat de la Palatul Cotroceni.

În urmă cu câteva luni, în contextul scandalului politic, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști, dacă va mai numi un premier PSD, în cazul în care guvernul va pica. Klaus Iohannis a spus că s-ar mai accepta un premier din partea PSD, dar şi că un guvern tehnocrat nu este o soluție.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.