Fonduri pentru reabilitarea casei memoriale a lui Iuliu Maniu

O gală caritabilă ce are ca scop strângerea de fonduri pentru reabilitarea casei memoriale a lui Iuliu Maniu, din Bădăcin, va fi organizată în data de 16 februarie, la Zalău, de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură (DJC) Sălaj.

„Va fi un eveniment caritabil pentru susţinerea reabilitării casei memoriale a lui Iuliu Maniu, de la Bădăcin. Vrem să dăm şansa tuturor sălăjenilor, tuturor românilor până la urmă, pentru că vom avea participanţi din toată ţara, să contribuie cu o sumă de bani, pe care o vor considera potrivită, pentru a da o şansă casei lui Iuliu Maniu să fie în picioare la 1 decembrie 2018. Aşadar, în 16 februarie, va fi o gală caritabilă numită ‘Împreună pentru Iuliu Maniu’. Se va desfăşura la un restaurant, într-un cadru festiv şi va fi prezentată de către Iuliana Tudor, de la Televiziunea Română”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, directorul DJC, Doina Cociş.

Potrivit sursei citate, fiecare din cei care doresc să participe la gală va trebui să achite 200 de lei pentru o invitaţie la eveniment. De asemenea, se aşteaptă colectarea de fonduri suplimentare din donaţii, de la persoane fizice şi juridice, dar şi de la licitarea unor obiecte, precum două lucrări de artă ale pictorului Gheorghe Ilea.

„Sperăm să fie cel puţin 300 de persoane. Dacă rămâne de la fiecare cel puţin 100 de lei, avem 30.000 de lei. Este o sumă. Eu sunt convinsă că banii vor fi mult mai mulţi, pentru că vor veni firme – noi vom face scrisori de invitaţie către firme, către instituţii, către toată lumea”, a subliniat Doina Cociş.

Casa memorială Iuliu Maniu din Bădăcin este deja inclusă într-un amplu proiect de reabilitare realizat în ultimii doi ani de Parohia Greco-Catolică din localitate, exclusiv prin fonduri strânse în cadrul unei campanii demarate în acest scop. Preotul greco-catolic din Bădăcin, Cristian Borz, coordonator al proiectului de reabilitare, a precizat luni, pentru AGERPRES, că valoarea totală a proiectului de reabilitare este de circa 350.000 de euro, reprezentând circa 1,6 milioane de lei. Până în prezent s-au colectat din donaţii peste 300.000 de lei, la care se adaugă donaţiile de materiale de construcţii. Lucrările realizate au vizat structura de rezistenţă, acoperişul şi tâmplăria de lemn.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.