Trump susține că nu este rasist!

0

Preşedintele american Donald Trump susţine că nu este ‘rasist’, după ce în presă au apărut afirmaţii ale sale privind imigraţia provenită din ‘ţări de rahat’, declanşând un val de indignare în întreaga lume, informează AFP.

„Nu sunt rasist. Pot să vă spun că sunt persoana cea mai puţin rasistă pe care aţi intervievat-o vreodată”, le-a transmis duminică jurnaliştilor preşedintele american de la clubul său de golf de la West Palm Beach, în Florida, unde s-a întâlnit la un dineu cu liderul majorităţii din Camera Reprezentanţilor.

Trump a scris încă de vineri pe Twitter că „nu am vorbit niciodată rău de haitieni”, după ce negase că ar fi folosit expresia ‘ţări de rahat’ pentru a califica Haiti şi alte state în timpul unei reuniuni care a avut loc joi privind imigraţia.

„Limbajul pe care l-am folosit în timpul reuniunii a fost dur, însă nu am folosit aceste cuvinte”, a scris miliardarul pe Twitter într-o formulă alambicată, potrivit AFP.

Câteva minute mai târziu, senatorul democrat Dick Durbin, prezent la reuniune, a dat asigurări totuşi că preşedintele a folosit cu adevărat ‘de mai multe ori’ expresia injurioasă.

„De ce toate aceste persoane provenite din ţări de rahat vin aici?”, a întrebat preşedintele Trump în discuţiile de joi, conform Washington Post, care a citat mai multe surse anonime.

Potrivit acestora, Trump făcea referire la ţări din Africa, precum şi la Haiti şi Salvador, explicând că SUA ar trebui mai curând să primească cetăţeni norvegieni.

Tot duminică, Trump a afirmat că încearcă să încheie un acord privind imigraţia, dar că adversarii săi democraţi nu sunt de nici un folos în acest dosar.

„Suntem pregătiţi, dornici şi capabili să obţinem un acord privind DACA”, a spus el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.